Silvolde speelt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen op zaterdag 3 augustus een oefenwedstrijd tegen profclub Al-Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten. Ron Berendsen bezocht de laatste training en maakte de volgende reportage.

Dit duel met de ploeg van de trainer Jurgen Streppel wordt gespeeld op ons eigen  sportpark De Munsterman en begint om 19.30 uur.

Al Jazira Club is een voetbalclub uit Abu Dhabi, één van de zeven Verenigde Arabische Emiraten. Het olierijke land grenst aan Saoedi-Arabië en Oman. Het afgelopen seizoen eindigde het team als vijfde in de landelijke competitie. Eigenaar van de club is Sheikh Mansour. Hij is tevens de mede-grondlegger van het City Football Group imperium waartoe onder meer clubs als Manchester City, New York City, Melbourne City en Yokohama Marinos behoren.

De club was in de afgelopen jaren flink in trek bij Nederlanders. Zo beëindigde Phillip Cocu er in 2008 zijn actieve carrière. De laatste jaren stonden er veel Nederlandse hoofdtrainers op het veld. Dit seizoen is het eerste jaar van Jurgen Streppel, ex-trainer van o.a. SC Heerenveen en Willem II. Vorig seizoen was hij hoofdtrainer van het Cypriotische Anorthosis Famagusta. De trainer heeft een contract voor een seizoen getekend bij Al-Jazira, met een optie voor nog een jaar. Streppel is opvolger van landgenoot Damiën Hertog. Daarvoor waren Marcel Keizer en Henk ten Cate actief bij de club, in een verder verleden waren onder meer Jan Versleijen, Rinus Israël en Sef Vergoossen trainer van Al-Jazira.

Ook ex-FC Utrecht-speler Nacer Barazite stond er tot dit seizoen onder contract. Nieuw dit jaar is de  Braziliaanse aanvaller Marcos da Silva Franca, voetbalnaam Keno. De club werkt zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen af met een trainingskamp in Nederland. De legendarische Wageningse Berg is de uitgangsbasis.