b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20182019_senioren_silvolde1_20180902_purmersteijn_thuis_blog-34-4.jpg

Geschreven door: Sandra Kolks, logopedist en blogger bij Azora.
(herkomst foto's bij redactie niet bekend)

Via via werd ik getipt over Dhr. Jacobs. Een meneer woonachtig op Stadspark bij locatie Antonia in Terborg. Deze man heeft jaren in Silvolde gewoond en was (en is nog steeds) groot fan van sportclub Silvolde, een wijd en zijd bekende voetbalclub uit genoemde plaats. Het eerste van Silvolde speelt een opvallend goed potje voetbal voor zo’n klein plaatsje. Een verzorgende van Stadspark (Dionne Siebelink) spreekt met regelmaat met dhr. Jacobs over voetbal en ziet en hoort hem dan aan alle kanten genieten. Haar vriend woont in Silvolde en ze stelt hem voor om dhr. Jacobs een keer mee te nemen naar zijn lievelingsclub. Hij ziet dit meteen zitten en ze nodigen dhr. Jacobs dan ook uit om een keer mee te gaan. Vanzelfsprekend zegt hij ja en hij verheugt zich enorm! Op zondag 4 november voegen ze daad bij woord en halen ze dhr. op. Al verliest Silvolde van Bussum met 3–4, helemaal niets kan zijn pret nog drukken.

b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20182019_senioren_silvolde1_20180902_purmersteijn_thuis_blog-34-2.jpg

Vandaag, maandag 19 november, mag ik dhr. Jacobs interviewen over zijn voetbaldagje uit. Hij vertelt mij, meteen bij aanvang al, hoe blij hij was met deze unieke kans. Hij weet zich de namen van het tweetal niet meer te herinneren, maar spreekt vol dankbaarheid over hen. “Ein-de-lijk mocht ik, na zoveel jaren, weer eens kijken naar het voetbal in Silvolde”: zo zegt hij. Dat is me meer waard dan welk elftal in het betaalde voetbal dan ook. Volgens hem kan er geen enkel elftal in het betaald voetbal tippen aan zijn Silvolde. Hij vertelt mij ook dat Dionne en haar vriend hem trakteerden op een speciale behandeling. Hij toont mij vol trots de foto’s die daarvan gemaakt zijn tijdens de wedstrijd. Dat zijn de foto’s die bij deze blog zijn bijgevoegd.

Het eerste van Silvolde heeft er ook écht werk van gemaakt om hem een onvergetelijke dag te bezorgen, zie ik. Dhr. Jacobs midden tussen de spelers, als daar de lol niet vanaf spat, weet ik het ook niet meer. Een foto van een welgemikte kopbal van hem richting camera geeft ook wel aan hoe het sfeertje was.

Sport verbroedert, wordt altijd gezegd. Hier zie je maar weer een prachtig voorbeeld van dat het écht zo is. Dionne en haar vriend hebben genoten van het voetbal én van het genieten van dhr. Jacobs. Dhr. Jacobs heeft genoten en vertelde mij dat hij misschien nog wel een keer mee mocht. Top dat deze twee jonge mensen een stukje vrije tijd doorbrengen samen met een cliënt om hem een mooie dag te bezorgen. Ook zij zien een herhaling van deze zondag wel zitten Natuurlijk zijn er grenzen tussen werk en privé, maar deze actie heeft alleen maar winnaars opgeleverd. Iedereen heeft genoten…

Alhoewel, alleen maar winnaars…Silvolde heeft natuurlijk wel verloren van Bussum. Maar dat was voor hen totaal van ondergeschikt belang. Ik durf deze uitspraak natuurlijk niet te doen namens het elftal… daar brand ik mijn vingers niet aan.

BRON:https://www.werkenbijazora.nl/over-azora/azora-blog-belevenissen-van-een-collega/