Naar SportclubSilvoldeTV  Naar het fotoboek   Naar de twitterpagina   Naar de facebookpagina Zoeken in de website  Login leden  

privacywetgeving.jpg

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De AVG houdt in dat verenigingen moeten opschrijven hoe zij omgaan met persoonsgegevens van hun leden, vrijwilligers en fans. Organisaties die persoonsgegevens verwerken, waaronder dus voetbalclubs, krijgen meer verplichtingen om op een juiste manier om te gaan met deze gegevens.

Spcl. Silvolde neemt de privacy van haar bezoekers uiteraard zeer serieus en is dan ook al enige tijd bezig om zo goed mogelijk aan de nieuwe wetgeving te voldoen.

Bij Spcl. Silvolde werken verschillende vrijwilligers met data, zoals het leden- en sponsorbestand. Maar ook bij activiteiten als bijvoorbeeld het pupillenkamp. Spcl. Silvolde probeert dit zo zorgvuldig mogelijk te doen. Daarom heeft Spcl. Silvolde allereerst een privacy policy opgesteld. In een verwerkingsregister brengen we daarnaast in kaart welke data we verwerken, wie waar bij kan en hoe lang informatie bewaard blijft.

Soms is het erg lastig om aan de ingewikkelde wetgeving te voldoen. Bijvoorbeeld omdat het verplicht te gebruiken Sportlink er nog niet op is ingericht om bepaalde data na verloop van tijd automatisch te verwijderen of omdat de praktische haalbaarheid soms lastig is. Hoe hou je immers van sporters en supporters bij wie wel en niet op de foto wil voor PR-doeleinden?

Aan de hand van een tool doorlopen wij momenteel alle stappen die nodig zijn om aan de wet te voldoen.

Contactgegevens:
Spcl. Silvolde
Munstermanstraat 3
Postbus 128, 7070AC Ulft
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 )

Template Settings
Select color sample for all params
Red Blue Green Black Yellow
Background Color
Text color
Google font
Body font-size
Body font-family
Direction