Beste sportvrienden,

Op dinsdag 24 April 2018 hebben we een inloopbijeenkomst met als thema “meisjevoetbal Spcl. Silvolde en vv Terborg” georganiseerd. De aanleiding van deze bijeenkomst ligt bij Spcl. Silvolde met name in het informeren en waar nodig het beantwoorden van vragen van zowel de leden als de ouders/verzorgers.

b_350_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20172018_algemeen_terborgsilvolde.jpg
Het doel van deze bijeenkomst is om informatie te delen met betrokken leden, ouders/verzorgers en andere belangstellenden. Zo zijn we transparant en laten we ook de betrokkenen meedenken in de belangrijke stappen die nog komen gaan. Maar ook willen we input (informatie) van jullie zodat we dit kunnen meenemen in de gesprekken en de samenwerking. Zodat misscommunicatie en ruis wordt voorkomen.

Graag willen wij jullie informeren over deze bijeenkomst en de hooflijnen delen. De opkomst was hoog, evenals de actieve vragen van de ouders en aanwezige meisjes. De volgende zaken kwamen aan de orde;

Introductie visie meisjesvoetbal

Spcl. Silvolde streeft er naar om hun leden met plezier te laten spelen op het niveau dat bij hen past, dat geldt ook voor de meisjes binnen de Sportclub. Was het in het verleden zo dat meisjes samen speelden met de jongens tot ongeveer JO15, zijn we nu van mening dat we ook een meisjes lijn moeten ontwikkelen.

Niet alleen om de huidige groep meisjes samen te laten trainen en spelen, maar ook om een ontwikkellijn aan te bieden, zoals ze als groep meisjes ook langer bij elkaar kunnen spelen. En daarmee als verenging ook aantrekkelijker te worden voor de huidige en toekomstige leden.

Na de introductie is het voorstel besproken voor seizoen 2018 – 2019. Vorming MO15, MO13 en MO11 lijn. Samen met v.v. Terborg. Dit voorstel werd door de aanwezigen zeer positief ontvangen, daarmee gaan wij verder op de ingeslagen weg en gaan de realisatie hiervan verder in gang zetten.

Dit is een unicum binnen de Spcl. Silvolde en v.v. Terborg! Niet eerder hadden we meisjesvoetbal op deze schaal en met de ervaringen en samenwerking met v.v. Terborg zien wij de toekomst van het meisjes voetbal dan ook met vertrouwen tegemoet.

Invulling van het gehele plaatje zal nog best wel wat inspanning vergen en kunnen we zeker hulp van ouders gebruiken. Mocht je daar een steentje aan willen bijdragen, aarzel niet, meld je aan. Dit kan bij de huidige coördinatoren of via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat gaat er veranderen voor een jeugdlid?

Een jeugdlid blijft lid van zijn eigen vereniging, wat gaat veranderen is dat de teams zullen bestaan uit speelsters van vv Terborg en Spcl. Silvolde. Verder zullen de wedstrijden en trainingen afwisseling op beide sportparken gespeeld worden. Kader zal samengesteld worden uit beide verenigingen.

Speelsters zullen ingedeeld worden op kwaliteit en het niveau van de speler, waarbij leeftijd bij de meisjes voorop staat. Streven is om de JO13 en JO15 meisjes in meisjesteams te laten spelen. Er blijft daarbij ruimte voor talentontwikkeling. De meisjes zullen gaan voetballen in een meisjescompetitie.

Communicatie

Beide verenigingen trekken samen op in de communicatie, dat betekent dat er, voor relevante zaken, dezelfde tekst op hetzelfde moment op de vereniging sites geplaats wordt. Denk hierbij aan wedstrijdschema’s, trainingsschema’s, kaderlijsten of algemene nieuwsfeiten.

Hoe nu verder?

Momenteel zijn er vanuit de beide verenigingen werkgroepen aangesteld om de organisatorische- en voetbalzaken verder uit te werken. Hiervoor zal regelmatig een update gegeven worden op de websites. Deze werkgroepen werken in opdracht van de hoofdbesturen, verantwoording afleggen blijft binnen de algemene ledenvergadering, zoals gebruikelijk. Specifiek voor de meisjes, er zullen, wat specifieke PR acties opgezet worden om nog meer meisjes te motiveren om bij deze opzet aan te sluiten, daarmee wordt de basis om te starten steviger.

Algemene informatiebijeenkomst

Er komt voor alle betrokkenen van beide verenigingen eind mei een centrale informatie bijeenkomst zijn, tijd en locatie worden nog bepaald, hierover worden jullie apart geïnformeerd

Met vriendelijke sportgroet,
Ton Sanders