certificaat.jpg

Vandaag was het dan zo ver, na een maandenlang traject werden dan eindelijk de diploma’s JVTC (jeugd voetbal trainer coach) uitgereikt aan Chareld, Carlo, Nicolle en Maikel van Spcl. Silvolde.

In samenwerking met SDOUC, v.v. Gendringen en Spcl. Silvolde is in een prettige samenwerking het gehele cursustraject doorlopen, waarbij het uitwisselen van onderlinge ervaringen één van de speerpunten van de cursus was. Verder waren de kreten ‘centraal, regie overdragen, vraag-antwoord beleid, containerbegrip en opleiden van jeugdspelers’ belangrijke kreten welke door cursusleider Bert Spekking toegepast werden.

Bert Spekking, bij velen een begrip als opleidingsicoon namens de KNVB in de regio, voelde perfect de groep aan en zorgde voor een unieke synergie binnen de 3 clubs. Over de gehele linie waren er wekelijks handige tips en trucs welke direct praktisch toepasbaar waren waardoor het enthousiasme binnen de groep maximaal aanwezig was. Verder was er vanuit de club goede ondersteuning in de vorm van Gerrie en Roeland die de oefenstof direct op ons eigen voetbaljeugdplan concretiseerden en daardoor eenvoudig toegankelijk en begrijpelijk maakten voor ons als cursisten.

Al met al kan de club concluderen dat de jeugdafdeling van Spcl. Silvolde hiermee weer naar een hoger plan wordt gebracht en daar zijn wij als cursisten best trots op!