b_350_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20172018_algemeen_terborgsilvolde.jpg
Beste sportvrienden,

Op zaterdag 17 Maart 2018 hadden we een inloopbijeenkomst  met als thema “samenwerking Spcl. Silvolde en vv Terborg” georganiseerd. De aanleiding van deze bijeenkomst lag bij Spcl. Silvolde  met name in het informeren en waar nodig vragen beantwoorden van zowel de leden als de ouders/verzorgers.

Het doel van deze bijeenkomst was om informatie te delen met betrokken leden, ouders/verzorgers en andere belangstellenden. Zo zijn we transparant en laten we ook de betrokkenen meedenken in de belangrijke stappen die nog komen gaan. Maar ook wilden we input (informatie) van jullie zodat we dit kunnen meenemen in de gesprekken en de samenwerking. Zodat miscommunicatie en ruis wordt voorkomen.

Graag willen wij jullie informeren over deze bijeenkomst en de hooflijnen delen.

De opkomst was niet hoog (7 volwassenen en 2 jeugdleden), maar de kwaliteit van de gesprekken was dat wel, waarvoor dank aan de aanwezigen.

De volgende zaken kwamen aan de orde;

Reden uitbreiding samenwerking van JO17 naar JO13 t/m JO19. Deze wordt primair ingegeven door de spelersaantallen in deze categorie.  Beide verenigingen hebben moeite om afzonderlijk volwaardige elftallen  samen te stellen. Samen lukt dat beter waardoor we elke speler beter kunnen indelen op zijn of haar niveau.

Daarnaast geven de positieve ervaringen  van de JO17 samenwerking  voldoende vertrouwen voor deze volgende stap.  Door de verbreding van de samenwerking kunnen we ook beter gebruik maken van elkaars kader, velden en materialen.

Het streven van de samenwerking is om:

•    Continuïteit van beide verenigingen te vergroten,
•    Volwaardige gezamenlijke jeugdafdeling te houden,
•    Spelers kunnen spelen op eigen niveau en mogelijkheden, spelvreugde staat voorop,
•    Benutten van elkaars kwaliteiten op organisatie-, bestuurlijk gebied en voetbaltechnisch gebied.
Verenigingen blijven juridisch en bestuurlijk gescheiden. Op jeugdniveau gaan we intensiever samenwerken.

Scope samenwerking.

De samenwerking is ingestoken voor de komende 2 seizoenen, ingaande 2018-2019. Aan het eind van elk seizoen wordt er geëvalueerd op de invulling van de samenwerking. De samenwerking loopt van JO13 t/m JO19, waarbij is gekozen om in het eerste seizoen 2018-2019 de JO19-1 opzet voor beide verenigingen intact te houden, een wens van beide verenigingen.

De meisjes nemen we mee, is apart traject.

Focus van de komende 2 seizoenen zal liggen in de samenstelling van de elftallen, het kader (trainers/leiders) dat daarbij hoort en het verder wennen aan elkaar. Om organisatorische-, of voetbalzaken bij te stellen, zal regelmatig  gedurende het seizoen evaluatie plaats vinden. Niet alles kan in 1 keer. We zullen gefaseerd en in kleine stappen vooruitgang maken. Ongetwijfeld komen we onderweg de nodige hobbels tegen en hebben we jullie hulp nodig om de samenwerking tot een succes te maken.

Wat gaat er veranderen voor een jeugdlid?

Een jeugdlid blijft lid van zijn eigen vereniging. Wat er gaat veranderen is dat de teams zullen bestaan uit spelers van vv Terborg en Spcl. Silvolde. Verder zullen de wedstrijden en trainingen afwisselend op beide sportparken gespeeld worden. Kader zal samengesteld worden uit beide verenigingen. Spelers zullen ingedeeld worden op kwaliteit en het niveau van de speler.

Communicatie.

Beide verenigingen trekken samen op in de communicatie. Dat betekent dat er voor relevante zaken dezelfde tekst op hetzelfde moment op de verenigingssites geplaatst wordt. Denk hierbij aan wedstrijdschema’s, trainingsschema’s, kaderlijsten of algemene nieuwsfeiten.

Hoe nu verder?

Momenteel zijn er vanuit de beide verenigingen werkgroepen aangesteld om de organisatorische- en voetbalzaken verder uit te werken.  Hiervoor zal regelmatig een update gegeven worden op de websites. Deze werkgroepen werken in opdracht van de hoofdbesturen, verantwoording afleggen blijft binnen de algemene ledenvergadering, zoals gebruikelijk.

Verder informatie moment.

Er waren zaterdag weinig mensen. De afgelastingen waren daar zeker debet aan. Omdat we waarde hechten aan het juist en volledig informeren en om eenieder zijn of haar mening te kunnen laten geven,  willen we nog een informatie moment vaststellen en wel op dinsdag 27 maart in de kantine van Spcl. Silvolde.

Om ons goed  te kunnen voorbereiden,  willen wij jullie vragen aan te geven of je komt en eventuele vragen uiterlijk voor zondag 25 maart  te mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tijdschema van de avond 20.00 – 21.00; met een inloop vanaf 19.45.

Algemene informatiebijeenkomst

Daarnaast zal voor alle betrokkenen van beide verenigingen eind  april een centrale informatie bijeenkomst zijn, tijd en locatie worden nog bepaald,  hierover worden jullie apart geïnformeerd

Met vriendelijke sportgroet,

Eugene Leijenaar