IMG_8219 (2)

Na de eerste wedstrijd in de competitie van vorige week (0-2 winst op SC Rheden) speelden we maandagavond in de beker tegen de JO17-1 van combinatieclub Ulftse Boys/SDOUC/GWVV/NVC. Zoals de naam al doet vermoeden, 4 clubs waar de beste spelers uit gekozen kunnen worden. Dat was ook wel te zien op het veld, waar de ploeg uit Ulft liet zien dat het meer kwaliteit in huis had. We hebben het gevoel dat we er meer aan konden doen, maar het verbaast ons wel dat deze goede ploeg aankomend seizoen uitkomt in de 1e klasse en niet een ‘’klassetje’’ hoger.

Echter, er is één ding zeker op dit moment. We zijn nog ongeslagen in de competitie. We hebben dan wel maar 1 wedstrijd gespeeld, maar het klinkt toch prima. Na de goede training van donderdag waarbij we gesproken hebben over de tactiek en we samen duidelijke afspraken hebben gemaakt was het vandaag aan de spelers om dat ook op het veld te laten zien.

Vandaag stond dus de thuiswedstrijd tegen FC Bergh op het programma. Op veld 4 trapten we af en ook dit keer konden we gebruik maken van een aantal spelers van de JO15-1, Yada, Sem & Sefa sloten aan, waarvoor opnieuw dank.

De eerste helft is makkelijk te omschrijven: die was erg goed. We lieten vanaf de eerste minuut zien wat we graag wilden vandaag: WINNEN. De hele ploeg hield zich aan de afspraken en werkte heel erg hard. Niet alleen het harde werken viel op maar ook het prima positiespel, dit resulteerde in goede en hele grote kansen. David was meermaals gevaarlijk met zijn goede loopacties, ook Jelle viel ontzettend positief op, won bijna elk duel en was belangrijk in zijn coaching.

Echter scoorde we maar 1 keer voor rust. Het was spits Thijs die de bal ingespeeld kreeg, netjes kapte en de bal beheerst binnenschoot, goede goal.

IMG_8193

In de rust werd benadrukt dat de wedstrijd absoluut nog niet gespeeld was. We moesten scherp blijven en keihard blijven werken.
    Ook kwam de JO19-1 nog even bij ons aankloppen en aangezien we ze graag willen helpen, net zoals wij graag geholpen worden door een ander team stonden we een speler af in de rust.

Na rust was de wedstrijd wat rommeliger. Wel konden we niet lang na rust de 2-0 scoren. Het was David die zijn snelheid goed benutte, en koeltjes 1 op 1 met de keeper afrondde!
    Ook viel op dat Yada en Sem uit de JO15-1 goed invielen, ze hebben hard gewerkt en het de tegenstanders ontzettend lastig gemaakt.

Zoals gezegd was de 2e helft minder, het hoogte of dieptepunt was dan ook het wegsturen van de coach van de tegenstander. Beide heren van FC Bergh speelden vandaag onderling een wedstrijdje: wie kan de scheidsrechter vandaag het langst afzeiken! En de winnaar was: SCHEIDSRECHTER TON SANDERS, die besloot 1 van beide heren letterlijk de bosjes in te sturen. Gevolg: rust aan de zijkant.

FC Bergh kon weinig kansen creëren, wel kregen ze nog een penalty van bovengenoemde scheidsrechter, laten we het houden op: jullie coach moet weg, dan krijgen jullie als cadeautje een strafschopje.

De 3 punten bleven in Silvolde en we mogen ons dus nog steeds ongeslagen in de competitie noemen.

Volgende week zaterdag spelen we om 14.45 uur in Terborg tegen buurtclub VVG/Etten JO17-1, tot dan!

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)
    Klik hier voor meer foto's