b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_junioren_JO15-1_20200311jo15-1achterhoekcup.jpgNaast de beker en de competitie is er nog een andere beker te winnen. De Achterhoek Cup is al een aantal jaren een begrip in de regio. Ook JO15 teams mogen zich inschrijven.  Na de poulefase stond een aantal weken geleden de lastige uitwedstrijd tegen Ulftse Boys/GWVV/NVC op het programma, die wonnen we met 0-1. Op naar de kwartfinale, maar dat zou geen makkelijke wedstrijd worden. Wel een spannende!!

De tegenstander in de kwartfinale was vv VIOD, een team dat een klasse hoger uitkomt, namelijk de hoofdklasse. Zoals gezegd een zware wedstrijd. Echter zijn we tot de conclusie gekomen dat wij tot nu toe nog geen enkele wedstrijd hoefden te verliezen, het gebeurt natuurlijk af en toe wel maar we creëren altijd kansen en zijn bijna nooit de mindere partij.  Vandaag tegen VIOD was dat ook het geval. Helaas kon Dirk nog niet meespelen en we waren dan ook blij dat Sefa van de JO15-2 wilde meespelen, een speler die altijd gemotiveerd is en ons uit de brand helpt als dat nodig is, topper!!

De eerste minuten was het van beide kanten even aftasten, weinig grote kansen werden gecreëerd maar Terborg/Silvolde kon wel dreigend worden via de watervlugge Romijn, hij werd te weinig gezocht. Achterin stond het zoals gewoonlijk als een huis, Viggo, Cas, Daan Schot & Luuk stonden hun mannetje en zorgde ervoor dat de opbouw meerdere keren vlekkeloos verliep. Een aantal goede combinaties tussen Sem, Luuk & David zorgde er voor dat David de achterlijn kon halen door zijn bekende sprint in te zetten.

Gelukkig was aanvoerder Daan weer (zo goed als) fit en kon hij bepalend zijn met zijn acties vanuit het middenveld richting de 16 van de tegenstander, dit allemaal onder het irritante HOPHOPHOP zinnetje van de trainer (ja ik weet het, sorry!!). Terborg/Silvolde bleef aanvallen en had het betere van het spel, VIOD koos er vooral voor om op de counter te spelen en de snelle crossbal te zoeken.  Na wat gepruts achterin (de bal werd niet goed weggewerkt naar weer een lange bal van VIOD, viel de bal voor de aanvaller van de uitspelende ploeg. Er was geen druk op de bal en hij twijfelde geen moment, netjes in de hoek, 0-1.

Toch was er niets aan de hand, we bleven ons spelletjes spelen en zochten nu wel wat meer Romijn. Hij kon na een geweldige pass van Viggo alleen op de keeper af. Het was David die uitstekend mee bleef lopen en de centrale verdediger liet twijfelen. Hierdoor kon Romijn zelf door, hij schoot de bal goed binnen. Ruststand 1-1.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde, echter kwam VIOD nauwelijks meer voor het doel van Terborg/Silvolde. Na een foute trap van de keeper kwam de bal zo voor de voeten van onze Captain Daan. Hij twijfelde niet en schoot de bal op het vrijwel lege doel. Toch wilde de bal er niet in, het schot spatte uiteen op de lat.

Nadat we de wissels Yada en Tim hadden ingebracht zag je dat er wat verse kracht in het veld stond. Beide spelers werkte erg hard en zorgde voor constante druk. Ook spits Thijs was een plaag voor de centrale verdedigers en Daan ter Horst won bijna alle duels op het middenveld. Vlak voor tijd viel ook Sefa nog in en hij zorgde met zijn sterke lichaam dat hij meermaals de bal voorin vasthield en aan de goede kleur gaf. In de reguliere speeltijd werd niet meer gescoord. Op naar de Shoot-outs. Je zal misschien denken: wat zijn Shoot-outs, daarom onderstaand even de uitleg.

Gelukkig hadden we als staf een bijzonder voorgevoel en hebben we ervoor gekozen om bovengenoemde Shoot-outs op de training van afgelopen maandag te oefenen. Als eerst was het Cas die op de keeper af mocht, hij versnelde en ging moeiteloos langs de doelman. 1-0. Vervolgens was het de beurt aan VIOD, een van de betere spelers van het veld mocht aantreden, ging langs Thymen en had de bal zo voor het intikken….. toch besloot hij de bal over het doel te schieten. De stand bleef 1-0.

Na Cas was het de beurt aan de speler die na de wissel van Daan de band om zijn arm droeg, Thijs. Ook hij zette de actie goed in en verschalkte de keeper van de tegenstander 2-0. Weer de beurt aan VIOD, onze keeper Thymen deed er alles aan om de bal tegen te houden, toch was de speler hem te slim af 2-1. De beurt aan de man van de wedstrijd, Romijn. Hij versnelde en ging op tempo langs de keeper. De keeper besloot buiten de 16 meter te gaan, dit mag niet dus ook Romijn scoorde. 1-3.

Weer de beurt aan VIOD, dat ook nu wist te scoren. Daan Schot was de volgende die mocht aantreden in de Shoot-out reeks, hij speelde een goede wedstrijd en durfde het aan. Hij Dribbelde op snelheid langs de keeper en schoot de bal uitstekend binnen. Weer de beurt aan VIOD, dat nu moest scoren. Mocht VIOD scoren dan is het de beurt aan onze Yada om de winnende te maken. Als VIOD de bal niet binnen schiet dan zijn wij door naar de halve finale.  De spelers van VIOD versnelde richting de 16 meter waar onze keeper Thymen stond te wachten en lang naar de bal bleef kijken. Door een katachtige reactie wist Thymen de bal naar de zijkant te tikken. Vanaf die hoek kreeg de speler van VIOD de bal niet meer in het doel.

JAAAAA het is echt waar, we winnen van HOOFDKLASSER VIOD. We zijn door naar de HALVE FINALE van de Achterhoek Cup. Als team hebben we alles gegeven, we hebben strijd geleverd en ook goed voetbal gespeeld. We hebben verdiend gewonnen, wat zijn we trots!

De Halve finale wordt gespeeld op het terrein van vv VIOD (neutraal terrein) op woensdag 15 april. We spelen dan tegen OBW JO15-1. We kunnen de steun van iedereen gebruiken, op naar de FINALE!!