20200307 ST Terborg-Silvolde JO15-1 - SJO ZZC JO15-1 (15 van 25)

Eindelijk…. Eindelijk mogen we weer een wedstrijd spelen. Na weken van Carnavallen, vakanties en slecht weer mogen we weer D’ran.

Nadat de euforie groot was na het bereiken van de kwartfinale van de Achterhoek Cup tegen Ulftse Boys moest er vandaag ‘’uit een ander vaatje getapt worden’’.

ZZC, de kampioen van de 1e seizoenshelft in de eerste klasse (niet gepromoveerd dus) was een lastige opponent. De vorige onderlinge confrontatie eindigde in een onverdiende 2-2, ZZC had toen zeker de volle buit moeten pakken.

20200307 ST Terborg-Silvolde JO15-1 - SJO ZZC JO15-1 (1 van 25)

We speelden vandaag in Terborg en de warming up was prima, tijdens het positiespel kwam er zelfs even een extra speler het veld in. Een zwarte hond gaf ons tijdens het positiespel een lesje dribbelen, kappen en draaien (zie foto). Menig speler van ons stond te kijken hoe de hond een geweldige techniek liet zien, later in het verslag kom ik erop terug.

De wedstrijd begon sterk, een aantal kleine mogelijkheden werden gecreëerd door de thuisploeg. Echt grote kansen waren er niet maar aan alles was duidelijk dat wij de beter ploeg waren. We konden telkens prima opbouwen en kwamen ver op de helft van de tegenstander. Een doelpunt leverde dit helaas niet op.

Zoals altijd bleven we voetballen en het was Daan die goed naar het kappen en draaien van de zwarte hond tijdens de warming up had gekeken. Hij probeerde dit ook, echter stond er bij hem een man in zijn rug. De bal werd afgepakt en de speler van ZZC schoot de bal goed binnen, totaal tegen de verhouding in, 0-1.

We bleven voetballen en kleine kansen creëren. Nog voor rust zorgde dezelfde Daan voor een goede actie, nu dribbelde hij de 16 in van de tegenstander en werd daar genadeloos onderuit gemaaid, penalty. Deze schoot hij goed binnen, ruststand 1-1.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde als de eerste helft, wij bleven voetballen en ZZC gokte vooral op de counter. Het was wel duidelijk dat we nog uren konden blijven voetballen maar een doelpunt maken, ging niet meer gebeuren ondanks het harde werken van de hele ploeg.

Voor ZZC was dit anders, die ploeg maakte de ‘’kansen’’ wel af waardoor we vandaag met 1-2 verloren. De laatste 10 minuten hebben we er nog alles aan gedaan om de gelijkmaker te maken, zoals bovenstaand genoemd scoorden we niet meer.

We mogen weer trots zijn op de inzet en de passie van de ploeg, ook het veldspel was geregeld uitstekend. Woensdag spelen we in Silvolde de kwartfinale van de Achterhoek Cup tegen vv VIOD. We spelen om 19:00 uur, tot dan!

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)
    Klik hier voor meer foto's