IMG_6687 (2)

Voor Terborg/Silvolde JO15-1 zit de winterstop erop. Al werd er absoluut niet stilgezeten in de winterstop. Er werden oefenwedstrijden gespeeld tegen AVW’66 (1-0 winst) & tegen FC Zutphen (5-1 winst), we trainden in de zaal, speelden Speedsoccer en werkten aan de teambuilding tijdens het FIFA Toernooi.

Van een winterslaap was dus geen sprake…. ZOU JE DENKEN!

De competitie indeling was bekend gemaakt en de KNVB had niet veel verrassends in petto. Veel tegenstanders uit de eerste seizoenshelft zijn weer de tegenstanders in het voorjaar, met als eerste horde: FC Winterswijk JO15-1.

In het najaar verloren we de wedstrijd met 2-3, het was toen Winterswijk dat de betere ploeg was maar ook wij kregen mogelijkheden.

Nu is alles anders, wat ons meteen opviel was dat Winterswijk een aantal spelers moest missen. Bij ons kon Dirk niet meedoen vandaag. Verder was de selectie fit, de trainingen afgelopen week waren scherp dus niets stond een spetterende wedstrijd meer in de weg.

IMG_6669 (2)

MAAR wat bleek, na de aftrap was heel Terborg/Silvolde JO15-1 nog in een winterslaap. Voetballend was het prima echter was de concentratie ver te zoeken. Winterswijk kwam al in de eerste 15 minuten met 0-3 voor! Hoe de doelpunten tot stand kwamen ga ik niet beschrijven. Individuele fouten mogen gemaakt worden en het zijn allemaal leermomenten.

Gelukkig bleven we voetballen en konden we nog voor rust de 1-3 scoren. In de kleedkamer kon het team exact vertellen waar het aan lag. Duidelijk werd besproken wat het doel was in de tweede helft en we hadden nog de hoop dat we alles om konden draaien.

Menig team zou het ‘’koppie’’ laten hangen en denken: wat doe ik vandaag nog op het voetbalveld?  De JO15-1 van Terborg/Silvolde heeft een andere mentaliteit en dat heeft het vandaag laten zien.

Wervelend kwam het uit de kleedkamer en vlak na rust konden we al de 2-3 scoren. Vol de druk er op houden en Winterswijk in een hoekje drukken. Na een klungelige handsbal in de 16 meter kregen we een stafschop mee. Daan Tonissen schoot de bal binnen en de stand op het scorebord (die nergens te vinden was overigens) was 3-3.

Het gevoel was helemaal terug en we wisten dat we de 3 punten konden pakken vandaag. Nadat Terborg/Silvolde meerdere kansen kreeg viel de goal dan echt, ja het gebeurde echt!!! Een fantastische 4-3 overwinning!! Met een hoofdrol voor de sterk spelende Luuk, die na zijn lange blessure IJzersterk terugkeert. Complimenten voor het hele team, deze inzet en motivatie, ook bij een 0-3 achterstand is UNIEK.

Volgende week spelen we tegen Ulftse Boys/GWVV/NVC JO15-1 We spelen om 13:00 uur in Varsselder. Tot dan!

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)
    Klik hier voor meer foto's