IMG_6487

Voor de 3e keer dit seizoen stond de derby tegen VVG’25 JO15-1 op het programma. Een wedstrijd die in de beker met maar 1-0 gewonnen werd en vervolgens in de Achterhoek Cup met 2-0.

Voorafgaand aan de derby had de JO15-1 van Terborg/Silvolde veel personele problemen. De afgelopen week ontpopte assistent-trainer Yasin zich tot een soort van hersteltrainer. Hij zorgde ervoor dat bijna iedereen vrijwel fit aan de wedstrijd kon beginnen. Dit leek aan het begin van de week nog heel anders, we vreesden dan ook voor een erg lastige wedstrijd. We hadden vertrouwen is ons eigen team en besloten dat we het gewoon met onze eigen spelers konden doen vandaag, ondanks de pijntjes.

VVG had schijnbaar ook last van wat personele problemen want er was gezocht naar versterking vanuit de JO17-1, iets waar Terborg/Silvolde JO15-1 niet warm of koud van wordt want wij weten wat we in huis hebben. Na 2 eerdere wedstrijden was de tactiek bepaald om de strijd aan te gaan. Een tactiek die vooral in de eerste helft veel kracht kostte, maar een zeer positief resultaat opleverde.

Vanaf de aftrap zette Terborg/Silvolde erg hoog druk waardoor VVG absoluut niet aan het voetballen kwam. Het middenveld bestaande uit Daan Tonissen, Yada en Daan ter Horst voerde zijn taken uitstekend uit en de jongens wonnen bijna elk duel. Zoals bovenstaand benoemd speelde de tegenstander met JO17 spelers, waaronder de spits. Echter hebben wij centrale verdedigers die vandaag elk duel hebben gewonnen. Cas en Daan Schot waren oppermachtig in de duels met de geleende spits, ze hadden hem absoluut in hun broekzak.

Het hoge druk zetten en het vele winnen van de duels resulteerde in grote kansen voor de thuisploeg. Een zeer sterk spelende Romijn strooide met vele goede voorzetten en dit resulteerde dan ook in de 1-0. Tim stond op de juiste plek voor de goal en kon de bal met RECHTS (hij is links) netjes binnen tikken. Nog voor rust scoorde onze spits Thijs, hij zat goed bij de tweede bal na een schot van Romijn. Ook de 3-0 kon nog voor rust gescoord worden, een afstandsschot van Daan Tonissen, HOPPATEE!!

IMG_6432

In de tweede helft was het duidelijk dat Terborg/Silvolde veel kracht had verspild. De opbouw was slordig en er waren weinig kansen, wel kwam rechtsbuiten David meermaals goed voorbij zijn man, de voorzetten resulteerden helaas niet in doelpunten. Na de blessure van Daan Schot speelde ook Viggo nog centraal achterin, hij liet maar weer eens zien dat hij een geweldige verdediger is, ook hij had de JO17-1 speler in zijn broekzak. Sem en Luuk de backs van vandaag waren niet te passeren, keer op keer wonnen ze de duels en bleven ze gaan voor elke bal. Helaas viel Jip in de tweede helft al snel uit met een blessure.

Weinig kansen werden nog weggegeven en de wedstrijd werd gewonnen met 3-0, Terborg/Silvolde JO15-1 heeft in de eerste helft laten zien oppermachtig te zijn tegen een zeer matig VVG. Natuurlijk wel belangrijk om te vermelden dat Thymen nog een geweldige redding had, menig keeper pakt een bal niet zo geweldig uit de kruising!

De eerste seizoenshelft zit erop, wat hebben we genoten. Genoten van de trainingsopkomst, wedstrijden en de geweldige sfeer binnen het team. Terborg/Silvolde JO15-1 is een ECHT TEAM. De komende tijd is het winterstop, we gaan leuke dingen doen: Speedsoccer, zaalvoetbal en het FIFA-toernooi staan op het programma. Na de winterstop gaan we weer vlammen, vanaf dan spelen we in het zwart-wit van Silvolde. We hopen de vaste supporters weer te zien langs de velden. Tot dan!

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)
    Klik hier voor meer foto's