IMG_6306

Vorige week won de JO15-1 van OBW en dit keer stond een thuiswedstrijd tegen Concordia Wehl op het programma. Concordia, een team met 3 punten meer dan de thuisploeg kan gezien worden als een lastige tegenstander, dat bleek vandaag wel.

Nadat de gedichten die achter gelaten waren door de Sint en de trainer in de kleedkamer gelezen waren door zowel de spelers als de staf kon de wedstrijd van start gaan.

Waar Joey in de kleedkamer nog aangaf dat hij gewend was dat Concordia Wehl een club is die in de jeugd vaak goed voetbal speelt en wilt opbouwen van achteruit was het vandaag exact het tegenovergestelde. Concordia koos er vanaf minuut 1 voor om het voetbal over te laten aan Terborg/Silvolde en zichzelf behoorlijk in te graven.

In de eerste helft speelde Terborg/Silvolde goed voetbal, veel beweging en goed aanvallend spel. Misschien zelfs af en toe wel veel te aanvallend? Dreiging van Concordia was er nauwelijks, ze probeerde veelal de lange bal te spelen op de spits, echter konden Cas en Daan hem samen prima aan.

Na wat goede minuten kwam onze centrale verdediger Daan weer eens door om zich te bemoeien met ons aanvalsspel, dit pakte goed uit en het resulteerde in een prachtig schot. Helaas eindigde het schot op de paal en was er niemand attent genoeg om bij de tweede bal te zijn.

Nog voor rust was het Terborg/Silvolde dat de aanval zocht maar een zoveelste aanval zag stranden rond de 16 meter. Concordia koos er weer eens voor om de bal snel naar voren te schieten, de restverdediging stond niet goed. De spits van Concordia stuitte eerst nog op de goed keepende Thymen maar de tweede bal, waar Concordia dus wel goed op anticipeerde werd binnengeschoten, 0-1!

IMG_6335

Na rust was het spel eigenlijk hetzelfde. Een aantal wissels werden doorgevoerd en dit keer kreeg onze Luuk de zware taak om de spits, die in de tweede helft aan de buitenkant speelde te verdedigden. Luuk slaagde hier met vlag en wimpel in en speelde een erg goede tweede helft.

Zoals gezegd was het spelbeeld hetzelfde, Concordia zakte in en Terborg/Silvolde probeerde de ruimtes te vinden om te voetballen. Grote kansen kregen beide teams in de tweede helft eigenlijk nauwelijks, we hebben er alles aan gedaan om een puntje uit het vuur te slepen, dit lukte vandaag helaas even niet.

Volgende week mogen we nog spelen tegen VVG’25, we spelen in Terborg. Alvast terugkijkend op de eerste seizoenshelft mogen we best tevreden zijn. We pakken punten, verliezen wedstrijden soms nipt en worden nooit weggespeeld. We komen trainen, het is gezellig en we zijn veelal positief tegen elkaar. Niets staat een geweldige tweede seizoenshelft nog in de weg met mooie vooruitzichten, een FIFA-toernooi, Speedsocceren & een toernooi in Oostende. Maar eerst: volgende week tegen VVG, tot dan!

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)
    Klik hier voor meer foto's