IMG_6195

Na de verloren wedstrijd tegen Winterswijk van vorige week stond vandaag de wedstrijd tegen OBW JO15-1 op het programma. Na weer een trainingsweek met een hoge opkomst was het natuurlijk niet vanzelfsprekend dat er vandaag maar ‘’even’’ gewonnen zou worden. OBW won vorige week met 8-0 en verloor daarvoor nipt van ZZC en Dinxperlo, absoluut een lastige tegenstander dus.

Helaas speelden Dirk en Daan Schot vandaag niet mee, Dirk had een blessure en Daan was ziek. Verder was de selectie fit en ging het team vlammend van start. Al vroeg in de wedstrijd scoorde onze supersspits de 0-1, een goede goal met overtuiging binnen geschoten. Niet veel later was de tussenstand alweer 0-2, het was Romijn die een geweldig schot had van buiten de 16 meter. Terborg/Silvolde speelde aanvallend maar het is belangrijk om te zeggen dat ook OBW af en toe gevaarlijk kon worden uit de counter.

Toch was het niet veel later al 0-3, Cas kon een goede corner van Daan ter Horst binnen lopen. Het leek een gemakkelijke middag te worden, totdat… de gemakzucht om de hoek kwam kijken.  Na veel gerommel achterin kon OBW de 1-3 binnen schieten. Toch denk je dan: er is nog niets aan de hand. Maar op het moment dat Terborg/Silvolde de bal telkens niet weg kan krijgen scoort OBW ook nog vlak voor rust de 2-3. Het was vanaf toen zeker: een makkelijke middag ging het absoluut niet worden.

Na de rust was het wel duidelijk wie de betere op het veld was en wie de kansen kreeg. Al deed de scheidsrechter er veel aan om de gelijkmaker te forceren voor de thuisploeg, het was Terborg/Silvolde dat op 2-4 kwam door een doelpunt van David.

Ook konden we nog een doelpunt van Thijs noteren, de keeper van de tegenstander gooide de bal bij Thijs in de voeten, Thijs twijfelde geen moment en schoot de bal tussen de palen. Echter was het de scheidsrechter die niet opgelet had, hij vroeg aan de grens wat er aan de hand was en hij beweerde dat onze spits de bal uit de handen van de keeper had geschopt.  Gelukkig bood de grensrechter hier nog wel zijn excuus voor aan na de wedstrijd (leugentje om bestwil dus).

Na alle bovenstaande gebeurtenissen moesten we eerst even kijken wat er aan de hand was met de keeper van OBW, die was bijna letterlijk ‘’gevlogen’’. Na wat commentaar van zijn eigen team koos hij er voor om de snelste weg van het veld te nemen, door het poortje. Omdat er gezocht moest worden naar een andere keeper konden wij even wat dingen doorspreken, wat water drinken en… EEN GROEPSFOTO MAKEN OP HET VELD!!

IMG_6258 (5)

De wedstrijd ging weer verder

In plaats van verder uit lopen was het OBW dat opnieuw tot scoren kwam. Terborg/Silvolde was keer op keer onoplettend en dit resulteerde telkens in domme doelpunten tegen. CONCENTRATIEGEBREK! 3-4.  Na de 3-4 gingen we natuurlijk gewoon weer aanvallen. Hierdoor kon Jip de 3-5 scoren. De buit leek binnen, toch scoorde OBW al snel de 4-5!

Met nog 9 minuten op de klok was het weeeeer billenknijpen. Vooral met een scheidsrechter die op zoek is, niet naar de keeper maar naar een doelpunt voor OBW. Toch heeft hij (op een vrije trap na) niets meer kunnen vinden. De 3 punten gaan mee naar Terborg/Silvolde en hierdoor komen we steviger bovenin de 1e klasse te staan. Een spannende wedstrijd met ups en downs, strijd, nonchalance, gebrek aan concentratie, en veel doelpunten. Het kan allemaal bij de JO15-1!

Volgende week spelen we in Silvolde tegen Concordia Wehl. Of dit de laatste wedstrijd is, is nog niet bekend. We horen nog tegen VVG’25 JO15-1 te spelen, echter weten we nog niet of ze wel durven. Zoals gezegd, volgende week, 12:30 uur in Silvolde. Tot dan!

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)
    Klik hier voor meer foto's