IMG_5286 (2)

In de stromende regen speelde de JO15-1 op woensdag 9 oktober tegen V.V.G.’25. De vorige keer wonnen we met 1-0 in de bekerwedstrijd. Vanavond stond de wedstrijd voor de Achterhoek Cup op het programma.

Om 19:00 was de aftrap op veld 4 in Silvolde. Beide teams zochten naar de juiste formatie en het was V.V.G.’25 dat het meeste balbezit had. Terborg/Silvolde won bijna alle duels op het middenveld waardoor we er af en toe gevaarlijk uit konden komen, de scherpte ontbrak.

Voor rust kwam Terborg/Silvolde niet in de problemen en het kon, door een knappe actie van David de 1-0 maken.

In de rust werd er tactisch het een en ander omgezet waardoor Terborg/Silvolde wat meer overwicht kreeg. De wedstrijd bleef slordig. Door de mega sterk spelende Viggo kwam de beste speler van VVG nauwelijks in balbezit. Veel kansen werden niet gecreëerd, de eindpass was vaak te gehaast en niet op maat.

Wel konden we de 2-0 maken, Sem dook plotseling vanuit het middenveld op in de 16 meter & schoof de bal binnen.

Een zakelijke 2-0 overwinning in de Achterhoek Cup, wel lekker natuurlijk!

Een aantal dagen later, zaterdag 12 oktober speelden we weer een wedstrijd, uit naar het verre verre Vorden. Om 09:30 vertrokken we met de voltallige selectie, Luuk was nog steeds geblesseerd maar natuurlijk wel aanwezig om te helpen & aan te moedigen.

De afgelopen weken zat het ons niet echt mee, in de competitie werd twee keer verloren en er werd 1 punt gepakt tegen ZZC. Onze tegenstander Vorden had al 6 punten gepakt en zat in een flow.

De grote uitdaging van vandaag begon al in de auto, waar ik meerdere mensen heb horen roepen: waarom vertrekken we zo vroeg, bleek dit wel nodig. De heenweg duurde iets langer dan normaal aangezien Tolga er voor koos om de toeristische route te nemen en ons alle mooie plekjes van Vorden heeft laten zien om vervolgens toch maar het juiste adres in de ‘’tomtom’’ in te voeren.

Goed eenmaal aangekomen in Vorden...

Vanaf de aftrap was het een wedstrijd die duidelijk alle kanten op kon gaan. Vorden probeerde aan te vallen maar ons middenveld, bestaande uit Yada, Daan Tönissen & Daan ter Horst speelde sterk. Ze wonnen veel duels en gaven een aantal goede steekballen. Voorin konden we in de eerste helft weinig creëren. Gelukkig stond het zoals zo vaak achterin als een huis en stond ook keeper Thymen geweldig te keepen, goed meevoetballen en belangrijke reddingen, geweldig gedaan.

In de tweede helft kwamen we goed in de wedstrijd, we kregen kansen en we konden zelfs kansen afmaken. David maakte weer een geweldige actie en Romijn stond op de juiste plaats om de bal binnen te schuiven, geweldige loopactie, 0-1!  Terborg/Silvolde bleef aandringen en kon ook de 0-2 scoren, Daan Tönissen besloot de bal eens van afstand in het hoekje te leggen!

Het is ook zeker belangrijk te benoemen dat Daan Schot sinds kort centraal achterin speelt en dit geweldig doet. Zowel verdedigend als opbouwend zeer sterk en ook Cas was vandaag niet te passeren met zijn goede verdedigende acties. Viggo, Sem en Dirk speelden op de back en hebben ervoor gezorgd dat de vleugelaanvallers niet heel gevaarlijk konden worden.

Na de 0-2 was het Vorden dat de aanval zocht en probeerde een aansluitingstreffer te forceren, dit lukte niet. David kwam opnieuw gevaarlijk door en besloot de bal in de korte hoek te schieten, waar hij ook kon kiezen voor een ‘’balletje breed’’ was dit toch de juiste keuze, als hij de bal er niet in had geschoten had ik misschien wat anders in het verslag gezet.

Na de 0-3 werd het allemaal nog mooier, onze pingeldoos Yada besloot maar weer eens vanaf het middenveld een dribbel in te zetten, dit doet mij denken aan zijn geweldige dribbel van vorig seizoen tegen Keijenburgse Boys! Tim besloot om een geweldige loopactie te maken en met alles wat hij in zich had te sprinten om de bal te kunnen ontvangen van Yada. Yada legde de bal netjes breed en dit resulteerde in een fantastische 0-4 overwinning.

De meeste mensen die de uitslag zien denken dat het een makkie was vandaag, het is toch echt een feit dat Terborg/Silvolde vandaag alles heeft moeten geven. Ze hebben mooie aanvallen opgezet, samen verdedigd en samen alles op alles gezet om te winnen. Goed gedaan jongens.

Volgende week staat de bekerwedstrijd tegen Gendringen/GWVV JO15-1 op het programma, we spelen dan uit om 12:00 uur. Tot dan!

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)
    Klik hier voor meer foto's