b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_junioren_JO15-1_20190902_jo15-1_2019-09-01b.jpg

Derby’s moet je winnen, makkelijker gezegd dan gedaan. Al helemaal als je net ruim 6 weken vakantie hebt gehad, nog geen wedstrijdritme hebt en nog weinig hebt getraind.

Afgelopen zaterdag speelden wij, de JO15-1 een derby tegen VVG’25. Een wedstrijd die we eind vorig seizoen ook gespeeld hebben en toen erg makkelijk wonnen. Nu is alles anders... Met een graadje of 30 betraden we het veld voor de warming up, een goede fanatieke warming up. Nog even de kleedkamer in en vervolgens klaar voor de eerste officiële minuten van het nieuwe seizoen.

Om 12:30 uur trapten we af. De eerste helft was slordig, we hadden veel balbezit en kregen een aantal grote kansen. Helaas stond het vizier nog niet op scherp en konden we maar 1 ding doen: geduldig blijven. Tot aan de rust was de wedstrijd absoluut niet spectaculair!

Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam in de rust toen onze “nieuwe” leider Claudia voor het eerst dit seizoen in Silvolde de ranja mocht inschenken. Laten we het erop houden dat de helft van de ranja bij Romijn in de broekzak zat en de andere helft in de bekers van de spelers! Ook na rust was het een gezapige wedstrijd, VVG wist vrijwel geen kans te creëren en ook wij waren slordig aan de bal. Toch voelden we aan alles dat er meer in zat dan een gelijkspel. En dat bleek. We gaven wat meer gas en scoorden uiteindelijk door Yada (voorzet van Thijs) de 1-0.

De eerste overwinning is binnen, we moeten geduldig blijven en werken aan een aantal punten. Allemaal mooie uitdagingen! Een prachtig cluppie bij elkaar, we gaan er een mooi seizoen van maken.

Zaterdag spelen we om 10:45 uur uit tegen FC Bergh. Tot dan!