b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_c1_20172018_JO15-1.jpg

Nadat we zaterdag tegen Zelos de koppositie versterkt hebben is er geen tijd geweest om nog te trainen. We mogen op maandagavond al weer afreizen naar Doetinchem om tegen VIOD JO15-2 aan te treden. We hebben wel wat goed te maken na het verlies bij de Achterhoekcup. Als we bij de Munsterman onze tas willen pakken met schone kleren blijkt er iets fout te zijn gegaan. Maar er staat nog wel een tas met voldoende schone kleren. Die maar meegenomen en hup de auto in. De kantine was nog niet open, maar onze vaste grensrechter babbelt wel een paar bekers koffie voor ons bij elkaar. Dat is alvast een goed begin.

Nadat we tijdens de warming-up een paar groepjes de hoek in hebben gedreven zijn we er helemaal klaar voor. De scheidsrechter fluit zelf iets te vroeg voor het begin waardoor het publiek de eerste minuten pas binnendruppelen. En dat er publiek meereist met deze ploeg dat valt iedereen wel op. De jongens wachten nog even met scoren totdat iedereen er is. Na een keurige voorzet van Ben weet Hessel de bal na 15 minuten keurig achter de keeper te krijgen. Da’s een heel mooi begin van een zonnige avond. Het hele team staat als één blok op het veld. Iedereen werkt voor een goed eindresultaat. We geven weinig weg en creëren zelf voldoende kansen. Na een half uur breken we snel uit en vinden de vrije man telkens. Hierdoor kan Jesse de 2-0 aantekenen. Dat is lekker rusten met een mooie marge en een belofte voor de tweede helft.

Als iedereen weer terug is van de koffie en thee gaan we verder waar we zijn gebleven. Al snel weten Jelle en Rens de voorsprong te verdubbelen. Echter wordt er na een overtreding teveel tegen de scheidsrechter gebabbeld waardoor we door een gele kaart met 10 man gedurende 10 minuten verder moeten. En net voordat we weer compleet op het veld kunnen spelen wordt er na een overtreding weer onnodig tegen de scheids gekletst waarna er zelfs een rode kaart volgt.  Dus moeten we een derde van de wedstrijd met een mannetje minder de klus zien te klaren. Maar zelfs met een mannetje meer kan VIOD niet genoeg druk zetten. De jongens staan keurig hun mannetje en weten kort voor tijd zelf nog de 5-0 te maken; de tweede van Hessel.

Complimenten hoe ze met een speler minder toch genoeg druk weten te zetten en de vrije man ondanks het ondertal nog weten te vinden. Maar aan de andere kant moeten we de mond wel houden, want door dat gedrag benadelen we het team toch onnodig.

Zaterdag gaan we weer aan de bak tegen Ulftse Boys. Het wordt mooi weer, dus gaan we lekker met de fiets naar de voetbalvelden in Oer.