20180505 Silvolde JO13-3 - FC Winterswijk JO13-6 (8 van 24)

Zoals alle teams reisde ook JO13-3 naar andere oorden af voor de thuiswedstrijd tegen Fc Winterswijk op het prachtige en hypermoderne sportpark ‘Jaspers’. Daar stond de wedstrijd tegen de JO13-6 van de plaatselijke trots op het programma; een lastige horde die zou moeten worden genomen om een paar plaatsjes op de ranglijst te stijgen.

Na een kleine wandeling naar veld 2 (dat was al een warming-up an sich) werd op het kunstgrasveld een korte maar hevige warming-up gedaan en startte de geroutineerde scheidsrechter de wedstrijd. De (wederom rijkelijk vertegenwoordigde) Silvoldse supportersschare nestelde zich fijn in het zonnetje: iedereen had er zin in!

Met de weer (bijna) fitte Job en Inez binnen de gelederen golfde het spel veelvuldig heen en weer: Niels kon met z’n (inmiddels befaamde) rushes aardig wat gevaar stichten. Aan Winterswijkse zijde zorgde de bijzonder grote middenvelder voor evenveel gevaar, door regelmatig met zeven-mijls-passen het veld over te steken.  Het broze evenwicht op het middenveld bleef vooralsnog gehandhaafd. Na een minuut of 10 was het echter de zwart-gouden brigade die de ban brak: een klein moment van onoplettendheid werd afgestraft en de 1-0 lag in het netje. Dit was het sein voor de Silvoldsen om ’s extra gas te geven. Een mooie steekbal vanuit het middenveld zorgde ervoor dat Jay alleen op de keeper kon aflopen en bekwaam kon afronden: 1-1. Toen kort daarna de 1-2 door Niels werd binnengewerkt, leek een kleine sensatie in de lucht te hangen. Met vlagen werden de ruimtes weer goed benut en hadden we af en toe wat pech met de afronding; een serie van 7 corners achter elkaar ten spijt.

De ongeschreven regel in de voetbalwereld zegt dat, als je zelf niet scoort, de tegenstander dat dan wel gaat doen: voor rust boog Winterswijk de achterstand om in een voorsprong (3-2) en konden we ons tijdens de lange wandeling terug naar de kleedkamers beramen op het strijdplan voor de 2e helft.

In de rust werden de heren en dames nog ’s extra gewezen op een euvel dat ons nog wel ’ns treft: de eerste 5 minuten in de 2e helft geven we vaak nog niet ‘thuis’…we zitten dan nog elders met onze hoofden. In Winterswijk werd plechtig de afspraak gemaakt dat we niet pas “na 5 minuten wakker zouden worden”. Deze belofte werd keurig standgehouden: na 3 minuten lag de 4-2 in het netje en werden we al iets eerder wakker geschud. Het leed was echter al geleden: de reeds genoemde lange middenvelder van Winterswijk kreeg vleugels en dartelde met vlagen als een jonge hinde over het veld en nam z’n team op sleeptouw naar een 7-2 zege; ietwat aan de hoge kant, maar op basis van de 2e helft een verdiende overwinning.

Helaas bleek de te nemen horde deze week een te hoge: een combinatie van de hoge temperatuur, 2 spelers die net terugkomen van een blessure, onwennigheid op het kunstgras en uiteindelijk een gering krachts- en kwaliteitsverschil leidden tot deze nederlaag.

20180505 Silvolde JO13-3 - FC Winterswijk JO13-6 (16 van 24)

Het vertoonde spel (vooral in de eerste helft) bood echter zeker weer aanknopingspunten voor de volgende wedstrijd. Een aloude voetbalspreuk zegt “Je bent zo goed als je laatste wedstrijd”. Bij JO13-3 ligt dat nét iets anders: “Je bent zo goed als je volgende wedstrijd”, laten we ons daar maar aan vasthouden…..

Klik voor meer foto’s

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina