b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20182019_pupillen_jo13-1_standjo131.jpg
De afgelopen weken waren vooral te beschrijven als afwisselend. Zo werden goede wedstrijden afgelost door matige en kwam er na 11 wedstrijden een eind aan de ongeslagen status van de JO13-1.

Toch mocht er met name gezegd worden dat we trots mogen zijn op het team. Een woord dat ik vaak wil benoemen in mijn verslagen is het woord TEAM want dat is de JO13-1!

Na een tegenslag is het tijd voor revanche. De begeleiding wist van te voren al dat Winterswijk vandaag had verloren, dit betekende voor ons het volgende: winnen=tenminste 2 weken aan kop in de 2e klasse. Echter kozen we er voor om het niet tegen de spelers te zeggen want ons doel van vandaag was: gewoon lekker voetballen!

De afgelopen week hadden we veel spelers met last van kleine en grote blessures, een griepje en de Hasselt Cup koorts want iedereen wil graag fit zijn om internationaal te spelen in België!

Toch moest er vandaag nog gespeeld worden tegen VIOD...

Onze topscorer Per deed vandaag niet mee door een enkelblessure. Marc en Mohammed konden maar een halve wedstrijd spelen, Marc was ziek geweest en Mohammed had ook een blessure. We hadden er vandaag dan ook voor gezorgd dat we gastspelers hadden van de JO13-2. Sven en Sefa kwamen ons team versterken!

Vanaf de eerste minuut was het Terborg/Silvolde dat voor de aanval koos. Een paar mooie aanvallen werden helaas niet afgerond, wel kon Viggo in de eerste helft de 1-0 scoren uit een geweldige corner van Daan. Nog voor rust kwam VIOD op een 1-1 stand na een onoplettendheid in de verdediging.

In de rust werden de punten besproken en spraken we af dat we lekker zouden blijven voetballen, dan gingen de kansen vanzelf komen.

Direct na rust vielen Sefa en Sven in en ze speelden in de tweede helft geweldig. Sefa zorgde er voor dat we de bal voorin in de ploeg hielden zodat de andere spelers om hem heen goed positie konden kiezen. Sven deed zijn werk achterin goed en heeft veel aanvallen van de tegenstander onschadelijk gemaakt.

Nadat de keeper van VIOD de bal een keer teveel in de handen pakte (neerleggen en weer oprapen) kregen we een vrije trap. Tim legde de bal netjes klaar en Daan schoot de bal perfect in de hoek, 2-1.

Vanaf dat moment knakte VIOD en kreeg Terborg/Silvolde veel kansen. Een aantal omzettingen zorgden voor veel ruimte in de spits en het was dan ook Sefa die de bal 2x in het doel weet te krijgen. Een geweldig afstandsschot en een “intikkertje” door op de juiste plaats te staan. Ook Tim schoot de bal van ruime afstand in het doel. VIOD mocht ook nog een doelpunt maken, dit brengt de eindstand op 5-2.

Een goede wedstrijd met veel doelpunten. Met speciale dank aan onze gastspelers!

Volgende week gaan we naar Hasselt, we spelen dan op zaterdagochtend tegen een team uit Nederland, Denemarken en Frankrijk. We gaan naar het stadion van KRC Genk en we gaan nog veel meer avonturen beleven.

Op 4 mei spelen we weer een competitiewedstrijd, uit tegen Grol. De wedstrijd begint om 09:45 uur, tot dan!