b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20182019_pupillen_jo13-1_IMG_1256.JPGTerborg/Silvolde JO13-1 mag trots zijn!

Het ging de afgelopen weken goed, we wonnen als team 5 wedstrijden op rij in de 2e klasse en konden ons opmaken voor de topper tegen Winterswijk. Voor de wedstrijd stonden Winterswijk en Terborg/Silvolde samen op de 1e plaats. Het beloofde dan ook een spannende wedstrijd te worden.

Na de warming up begonnen we om 10:45 uur op veld 2 van FC Winterswijk. Vanaf het begin was het duidelijk. Terborg/Silvolde wilde er een echte wedstrijd van maken met veel strijd en goed voetbal. Winterswijk dacht daar anders over, ze kozen ervoor om in te zakken en het welbekende schijtbakkenvoetbal te spelen. Dat is hun goed recht natuurlijk en wij moeten er als team voor zorgen dat we scherp genoeg zijn om er doorheen te voetballen.

Het goede druk zetten van Terborg/Silvolde leverde in de 1e minuut al een grote kans op, helaas lukte het Maik niet op de bal in de hoek te schieten. Ons team bleef druk zetten en we bleven ons eigen spelletje spelen, echter was het voorin absoluut niet scherp waardoor we geen doelpunt konden maken. Wel speelden het middenveld en de verdediging ijzersterk. Dit leverde zeker 80% balbezit voor onze ploeg op.

Voor rust was het Winterswijk dat uit de counter gevaarlijk richting Milan kwam. Echter was het Marc die met een GEWELDIGE sliding wist te voorkomen dat de aanvaller van Winterswijk alleen op Milan af kon. De scheidsrechter beoordeelde deze prachtige sliding als een overtreding!? Winterswijk twijfelde niet en schoot de bal in het doel, 1-0.

Geen paniek, gewoon blijven voetballen. Ook tot aan de rust waren wij heer en meester op het veld. De duels werden gewonnen en er kwamen kleine kansjes, helaas…. de scherpte ontbrak.

In de rust wist het team precies te vertellen waar het mis ging en ook wat er goed ging. We waren er allemaal van overtuigd dat we de doelpunten konden maken in de tweede helft.

Het spelbeeld in de tweede helft veranderde niet, Terborg/Silvolde had de bal en Winterswijk probeerde te counteren. Een lullige hoge bal zorgde er voor dat Winterswijk op een 2-0 voorsprong kwam. Voor ons niets anders dan te concluderen dat het er vandaag gewoon niet in zat. Wel kwamen we in de 2e helft nog op 2-1 door een mooi afstandsschot van Daan. Dat was het teken dat we risico moesten gaan nemen. Helaas werd dit afgestraft door de tegenstander. Terborg/Silvolde was de ploeg die constant in de aanval was maar Winterswijk strafte een counter genadeloos af, dit bepaalde de eindstand op 3-1.

Met opgeheven hoofd kunnen we naar de volgende wedstrijd, we hebben aanvallend voetbal laten zien en hard gewerkt. Soms zit het mee en soms zit het tegen. 80% balbezit, goede aanvallen, veel coaching maar het was vandaag helaas niet genoeg!

Volgende week spelen we in Terborg tegen VIOD. We beginnen op 11:15 uur. Tot dan!