b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20182019_pupillen_jo13-1_IMG_1256.JPG

Voor Terborg/Silvolde JO13-1 stond vandaag de 5e wedstrijd in de 2e klasse op het programma. Het team won de eerst 4 wedstrijden en staat met een wedstrijd minder op een 2e plaats.

De wedstrijd tegen Keijenburgse Boys van vandaag kon wel eens een hele lastige worden. En dat bleek zeker het geval. Vandaag moesten we het doen zonder onze pechvogel Noud, door een blessure kon hij niet spelen. Hij was natuurlijk wel mee om het team aan te moedigen, klasse!!

We vertrokken om 08:45 uur vanaf Sportclub Silvolde naar Keijenborg. Onderweg nog een “rondje van de zaak” omdat de trainer graag alle uithoeken van Silvolde wilde zien. We kwamen ruim van te voren aan op het complex van Keijenborg.

Na een goede warming up begonnen we de eerste paar minuten nog goed aan de wedstrijd, dit resulteerde in een paar kleine kansen. Keijenburgse Boys had maar 1 tactiek: lange ballen!! Hier hadden we in principe weinig moeite mee. Echter na een minuut of 25 kwam Keijenburg op een 1-0 voorsprong door een counter.

Nog voor rust konden we aanhaken, door een geweldige Maradona actie van onze pingelaar Yada, tevens de beste speler van het veld vandaag, konden we op 1-1 komen. Per stond op de juiste plek waardoor hij de bal binnen kon schieten. Ook moest ik van Maik benoemen dat hij de voor, voor, voor, assist had op Yada bij het doelpunt van Per.

Er ging erg veel mis in de eerste helft, soms denk je als trainer: waar moeten we het allemaal over hebben in de rust!?!?!Toch hebben we een aantal punten uit de eerste helft besproken en we gingen vol goede moed de 2e helft in.

Ook de tweede helft was niet geweldig, beide teams konden de bal niet lang in de ploeg houden. Als goed voetballen niet lukt moeten we er gewoon hard voor werken, dit gebeurde voor zo ver mogelijk absoluut. Het middenveld bestaande uit Daan, Yada, Tim en Maik sleurde heen en weer en ook de aanvallers (Mohammed, Per, Chiel & Ayberk) hielden het veld klein in de 2e helft. De verdediging onder leiding van aanvoerder Viggo bleef knokken voor elke bal.. Milan, Dirk, Marc, Sem & Viggo goed gedaan!!

Na een beetje gepruts in de verdediging van Keijenburg kon Per gelukkig de 1-2 binnen schieten, het harde werken is beloond en we kunnen de punten mee nemen naar Terborg/Silvolde!

Ook slechte wedstrijden moet je winnen, dat is vandaag gelukt. Volgende week spelen we de topper uit tegen FC Winterswijk de aftrap is om 10:45 uur.

Op 13 april spelen we in Terborg tegen VIOD en de week er op spelen we in België om de Hasselt Cup. We kijken uit naar een geweldig weekend!! Tot dan!