Naar SportclubSilvoldeTV  Naar het fotoboek   Naar de twitterpagina   Naar de facebookpagina Zoeken in de website  Login leden  

 • IMG_8569
 • IMG_8569
  IMG_8569

  In Silvolde was het nauwelijks te merken, maar op zondagochtend bij de Veldhoek gonsde het al langer. Het titanengevecht tussen Milan en Sam zou worden uitgevochten op 6 mei. In het weekeinde dat Feyenoord kampioen kon worden zouden ook de giganten van de keepersschool samen de degens kruisen met hun teams. Als we met de JO13-1 in Braamt aankomen worden we allervriendelijkst ontvangen, maar de eerste blikken van de keepers vliegen al heen en weer. Ook de vaders schudden voor de wedstrijd natuurlijk de hand en hopen ieder voor hun eigen zoon het beste.

  De wedstrijd begint rommelig en slordig. Het lijken de zenuwen te zijn voor de druk die de keepers voelen in dit duel. Er wordt aan beide kanten foutjes gemaakt en nauwkeurigheid is ver te zoeken. Wij weten aan de bal geen rust te bewaren en spelen elkaar veelal te moeilijk aan waardoor de tegenstanders telkens de bal weten te veroveren. En in de 16e minuut breekt de spits van de tegenstander dan ook door. De vraag om buitenspel gonst door de hoofden van de meegereisde supporters, maar eenmaal met grote vrijheid op de keeper af weet hij zijn taak goed uit te voeren. We staan met 1-0 achter. Eventuele kampioensaspiraties lijken als sneeuw voor de lente-zon te zijn verdwenen. Maar dat gejuich van de opponenten is maar van korte duur. We laten de kopjes niet hangen en al 2 minuten na het eerste doelpunt weet Jeroen de gelijkmaker aan te tekenen. De 1-2 die door goed spel wordt gemaakt wordt door de scheidsrechter afgekeurd. Milan, de keeper van de tegenstander, zou zijn geraakt in het 5 meter gebied. En zoals we al meerdere malen hebben uitgelegd is de scheid de baas op het veld. Accepteren en verder gaan… Aan het einde van de eerste helft maakt Jip een ongelukkige duikeling waardoor hij even van het veld moet. Zijn moeder staat gespannen aan de zijlijn, maar ze wordt gerustgesteld door andere ouders. 

  In de rust wordt er nog wel een poging gedaan onze keeper om te kopen maar we willen geen gokschandalen aan onze broek.Na de rust gaan we veel beter van start. Er wordt beter gecombineerd en veel meer druk gezet op de tegenstander die daar op deze ochtend geen goed weerwoord op heeft. De goalgetter van de eerste helft van het seizoen Jort weet weer doel te raken en de buikschuiver om het te vieren zal nog aandacht nodig hebben bij het wassen van de tenues. We krijgen bijna nog de 2-2 om de oren, maar dat gevaar wordt keurig afgewend. Onze verdediging van Thijs, Chris, Luuk&Luuk en Jip willen geen doelpunten tegen meer hebben. In de aanval die hierop volgt maakt Nick de 3-1 waarna de tegenstanders de moed in de schoenen zakt. Dat geeft ons de kans om de aanval steeds op te zoeken. En daarmee scoren we nog 2 keer. Nick heeft er vandaag zin in.En als het eindsignaal klinkt kan de scheids de balans opmaken: 5-1 voor Silvolde. 

 • IMG_8575
 • IMG_8575
  IMG_8575

  Zo kunnen we de dag erna dus met een gerust hart naar de Gelderse Keepersschool om aldaar met opgeheven hoofd de zaal in te lopen. Deze week staat op donderdagavond nog een duel tegen Doesburg op het programma en zaterdag een wedstrijd tegen Dieren. Beide wedstrijden worden thuis gespeeld  Dus kom op tijd want de plaatsen aan de zijlijn zijn beperkt en op=op.


  Klik voor meer foto's

  Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

  Klik hier voor meer foto's
   
  Template Settings
  Select color sample for all params
  Red Blue Green Black Yellow
  Background Color
  Text color
  Google font
  Body font-size
  Body font-family
  Direction