20180515 Silvolde J011-4G - FC Eibergen JO11-7G-14

Dinsdagavond 15 mei stond de wedstrijd tegen fc Eibergen op het programma. Na een rustige warming-up vanwege de zomerse omstandigheden, beginnen we aan de wedstrijd. De eerste 10 min  zijn van onze kant niet goed. We wachten af en lijken soms wat bang voor de felle spelers van eibergen. Tja…………. En dan kun je erop wachten, met een mooi afstandsschot binnenkant paal komen onze gasten op 0-1.

Ben fluit voor de drinkpauze en meteen even de gelegenheid om de boel weer op scherp te zetten. Na de drinkpauze gaat het direct beter, Stijn wordt meerdere keren goed weggestuurd door Daan d maar de bal wil er nog niet in. Ook onze verdediging staat nu goed, Daan g, Senn en Daan d houden de boel goed dicht. Opnieuw wordt Stijn door een mooie pass van Daan d weggestuurd gaat er op snelheid langs en scoort de 1-1.

Met nog een minuut of 5 te gaan tot de rust, zetten we er een tandje bij. Rik stuurt met een mooie bal demi op avontuur, demi levert de bal perfect op maat af bij Stijn en deze twijfelt geen seconde , bamm  de voorsprong is er 2-1. Nu is het tijd voor ranja en uitpuffen.

De 2de helft starten we met een aantal omzettingen. Onze keeper Mike had wel zin om even te voetballen dus ging Gijs die we mochten lenen van de jo9-1 op doel. We starten goed, krijgen via Rik, Stijn, demi en Djoeke een paar grote kansen maar de voorsprong uitbouwen lukt nog niet. Gijs jaagt met een goede uittrap de bal nog maar eens weer naar voren  ,en via de stuit belandt deze bij Mike in de voeten. Mike  combineert met demi en schiet de 3-1 binnen. De warmte begint zijn tol te eisen en we laten hierdoor wat ruimte achterin ontstaan , hierdoor komt Eibergen er een paar keer gevaarlijk door, maar Gijs houd zijn doel vakkundig schoon.

Het spel gaat op en neer en dan is het toch Eibergen die ineens met 3 man opduiken voor Gijs en spelen dit goed uit, 3-2. We trappen af en gaan er weer vol tegenaan. De pijp bij Silvolde is aardig leeg en Eibergen dringt aan. Vanaf een meter of 15 schieten onze gasten op doel en het hart van de trainer slaat een keer over……………  maar met een geweldige zweefduik  verwerkt Gijs de bal tot corner. Vanuit de corner krijgt Eibergen wederom  een grote kans, maar opnieuw plukt Gijs de bal uit de hoek.

20180515 Silvolde J011-4G - FC Eibergen JO11-7G-24

Gijs brengt de bal snel weer in het spel via Daan g en deze speelt goed door naar Senn, Senn naar Djoeke, Djoeke naar Demi  en demi geeft wederom een perfecte voorzet op de goed doorgelopen Mike, bammmm 4-2. Het verzet van Eibergen is nu gebroken , de puf is er van beide kanten uit. De prima fluitende Ben besluit om er daarom ook maar een eind aan te maken.

Deze overwinning is wederom een echte teamprestatie,  op naar de laatste wedstrijd.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's