b_350_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_teams_terborgsilvolde_geelzwartwitelftaljo11-3.jpg

Na de onnodige nederlaag van vorige week was het vandaag tijd voor de JO11-3 om zich te revancheren. We hadden een goede warming-up voor de lachspieren bij het maken van de teamfoto’s. Het was te hopen dat we deze lachspieren tijdens en na de wedstrijd ook nog veel zouden gebruiken, maar dat lag natuurlijk aan de wedstrijd.

Voor de wedstrijd hebben Maarten en ik de jongens veelvuldig verteld hoe belangrijk het overspelen is. Vorige wedstrijd verloren mede omdat er veel te weinig samengespeeld werd en we hadden extra goed getraind op het samenspel in de trainingen. Als trainer hoop je de dan dat de jongens dit ook in de wedstrijd oppakken. Omdat Hidde en Daan geblesseerd waren kwam Jurre van de JO9 ons team versterken en vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd tegen V.V.G.'25

We begonnen goed met het vastzetten van de tegenstander en vanaf minuut 1 was duidelijk dat de jongens de boodschap begrepen hadden. Het spel zag er meteen een stuk beter uit nu er meer overgespeeld werd. Natuurlijk ging niet alles goed, maar iedereen ging er vol voor en duels werden gewonnen. Zo gingen we met een 2-0 voorsprong de time-out in.

In deze time-out werd iedereen er even aan herinnerd om wel in je eigen positie te blijven voetballen en de middenvelders moesten nog iets beter meeverdedigen. Het tweede kwartier kwam V.V.G.'25 iets meer op onze helft, maar onze verdediging en keeper hadden het goed voor elkaar achterin. Het was een felle wedstrijd en scheidsrechter Maarten moest regelmatig ingrijpen omdat onze jongens iets te fel waren. We bleven aardig doorvoetballen en de ruststand was 4-1.

De tweede helft was een stuk slordiger van onze kant en het spel kwam steeds meer in evenwicht. In het laatste kwartier zwakten wij behoorlijk af, maar V.V.G.'25 wist de kansen niet goed af te maken. Ik was blij om te zien dat iedereen bleef overspelen ook bij een 5-1 voorsprong en een schietkans werd degene die er beter voorstond ingespeeld. Uiteindelijk hebben beide ploegen nog een paar keer gescoord en was de eindstand 6-3.

Een wedstrijd met veel strijd en veel beter samenspel dan vorige week eindigt over de hele wedstrijd gezien in een terechte overwinning voor ons. De eerste overwinning in de competitie is erg fijn en nu kan de weg naar boven ingezet worden aangezien we de komende wedstrijden tegen teams moeten die we in de beker met ruime cijfers versloegen. Jongens goed gespeeld en blijf zo samenspelen, want dan ben je een echt team!

Doelpunten: Hajk 3x, Ali 2x, Enes 1x

Volgende week spelen we tegen Concordia in Wehl en net als in de beker kunnen we lekker uitslapen want de wedstrijd begint om half 9.