b_350_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_teams_terborgsilvolde_geelzwartwitelftaljo11-3.jpg

Voor de J011-3 was het na een mooie tweede plek in de beker tijd voor de eerste competitiewedstrijd. Een tegenvaller is dat Hidde geblesseerd is en er voorlopig even niet bij is. Althans, in het veld niet, maar onze topper kwam wel samen met zijn vader om te coachen. We speelden op een kunstgrasveld bij SDOUC en dat is toch altijd even wennen aangezien de bal dan anders rolt. Na wat inspelen was het tijd om te beginnen.

We beginnen goed aan de wedstrijd en krijgen meteen wat kansen door goed overspelen. Helaas gaan deze ballen er niet in en blijft het oppassen voor de counters van SDOUC, want zij hebben snelle aanvallers voorin. Na een mooie aanval die strandt bij de keeper is daar een snelle omschakeling en zit de bal erin. Onverdiend, maar als je zelf de kansen niet afmaakt kun je het aan zien komen. De eerstvolgende aanval van SDOUC wordt ook meteen een goal en dat is toch wel frustrerend als je de bovenliggende partij bent.

In de time-out wordt besproken dat het middenveld wat meer meters moet maken om zo te helpen verdedigen bij de counters en het tweede kwartier gebeurt dit al een stuk beter. De tegenstander krijgt nauwelijks kansen, maar dat geldt ook voor ons zelf. Jongens dribbelen te lang door en de vrije man wordt niet ingespeeld. Dit leidt tot veel dribbelen en veel balverlies aan beide kanten. Toch blijven wij de bovenliggende partij en uiteindelijk wordt na een mooie aanval de 2-1 gescoord.

In de rust wordt nogmaals gezegd dat we moeten blijven overspelen, maar het lijkt wel alsof de jongens nog wat korrels wat het kunstgras in hun oren hadden zitten, want de tweede helft werd het overspelen alleen maar minder. Hoe hard assistent coach Hidde en ik ook schreeuwen, we blijven maar dribbelen en lopen met de bal. Desondanks krijgen we nog de nodige kansen, maar helaas gaan deze er niet in. SDOUC blijft gevaarlijk met wat counters, maar keeper Jorn let goed op en voorkomt een derde tegentreffer.

In de laatste time-out moeten een aantal jongens op een andere positie staan dan gewend gezien de vele aanvallers in het team en het begrip “overspelen” wordt nog eens uitgelegd. De jongens doen allemaal hun stinkende best en af en toe is er best een aardige aanval en grote kansen worden gecreëerd, maar de bal wil er niet in. Ondanks vermoeidheid en pijntjes hebben we er alles aan gedaan om de gelijkmaker te scoren, maar helaas ging de bal er niet meer in en eindigt de wedstrijd in 2-1.

Met de inzet zat het vandaag wel goed, maar het samenspel kon nog een stuk beter. Hier gaan we komende week flink op trainen en dan spelen we zaterdag om 9:45 tegen VVG in Terborg. Tot dan!