b_350_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_teams_terborgsilvolde_geelzwartwitelftaljo11-3.jpg

Vandaag was het tijd voor de laatste wedstrijd in de beker, thuis tegen DZC. Na het verlies van vorige week wisten we al dat we niet bovenaan gingen eindigen in de poule. Desondanks wilden we deze laatste wedstrijd voor de competitie graag winnen om met een goed gevoel aan de competitie te beginnen.

Na een goede warming up en wat schoten op goal waren de jongens klaar voor de aftrap. We begonnen goed en zoals van te voren verwacht was er een enorm verschil in kwaliteit tussen de tegenstander deze week en vorige week. We waren duidelijk beter dus nu was het aan ons de taak om dit zo goed mogelijk uit te spelen. In het eerste kwartier lukte dit aardig, maar kansen konden nog veel beter uitgespeeld worden. Door goals van Enes, Tahsin en Hajk gingen we met 3-0 de time-out in.

Ook na de time-out gingen we goed verder, we speelden steeds meer over en de zijkanten werden beter benut. Aangezien dit precies de coaching was in de time-out hebben de jongens dit perfect uitgevoerd en we creëerden veel meer kansen. Omdat deze niet altijd goed uitgespeeld werden kwamen er dit kwartier 3 goals bij. Het was het kwartier van Ali want hij maakte alle 3 de goals.

In de rust werd besproken dat we moesten blijven kijken waar de vrije man stond, want door het niveauverschil wilden veel jongens zelf acties maken en goals scoren terwijl dit vaak niet de beste optie is. Iedereen had zin om weer mooie acties, steekpasses en goals te maken dus gingen we snel weer het veld op.

In de tweede helft ging weer verder zoals de eerste geëindigd was. Gelukkig werd de coaching goed begrepen en eindelijk speelden ze de bal wel af als iemand anders in kansrijke positie stond. Dit resulteerde in mooie aanvallen en 5 goals. Eerst was het Tahsin, toen Ali die weer 3 goals scoorde en vlak voor de time-out schoot Enes de bal die de meeste voetballers rustig intikken (open goal) snoeihard in de kruising en dus gingen we met 11-0 de laatste time-out in.

Je zal misschien denken dat zo’n wedstrijd helemaal niet leuk is omdat het niveauverschil enorm is, maar dat was zeker niet het geval. Spelers van beide ploegen gaan er vol voor, ook al staan ze 11-0 achter of voor. Ze lachen samen, helpen elkaar bij een pijntje en ook DZC speelde af en toe heel aardig samen. Het was voor mij als coach echt leuk om te zien hoe ze met elkaar omgingen in het veld.

In het laatste kwartier dacht Levi, nu wil ik ook een keer scoren en na een mooie pass maakt hij er 12-0 van. Door een onoplettendheid in de verdediging scoorde DZC toch nog een goal. Het was leuk om het team dat de hele wedstrijd bij een ruime achterstand positief bleef zo blij te zien toen er gescoord werd. Natuurlijk was dit niet de bedoeling, maar ik had het idee dat iedereen het hen wel gunde. Na die tegengoal waren er nog een paar mooie aanvallen en door goals van Enes, Ali, Levi werd het 15-1 en Ali, onze topscorer van vandaag met 8 goals bepaalde de eindstand op 16-1.

Na een 16-1 uitslag alleen maar blije gezichten zien betekent dat het een leuke wedstrijd is geweest. Tijdens het penalty schieten staan jongens en meiden van beide teams samen te dansen en lachen. Bij vlagen goed gevoetbald en zeker een leuke wedstrijd!

Zaterdag spelen we de eerste competitiewedstrijd om 9:45 bij SDOUC. Tot dan!