b_330_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_teams_terborgsilvolde_geelzwartwitelftaljo11-3.jpg

Na de geweldige seizoensstart van vorige week met een 1-9 overwinning was het vandaag tijd voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Helaas konden Levi en Hidde vandaag niet mee doen, daarom kwam Gijs van de JO11-2 de tweede helft ons doel verdedigen.

Toen onze tegenstandsters van Sprinkhanen het veld op kwamen schrokken onze jongens even van de lengte van de meiden, maar vervolgens werd er een goede warming up gedaan en was iedereen er klaar voor. Toen Maarten ook het veld in Terborg gevonden had (hij stond in Silvolde) konden we beginnen.

We begonnen in een opstelling waarin niet iedereen op zijn favoriete positie stond, maar dit kon niet anders vanwege het gemis van Hidde en Levi in de verdediging. Tahsin en Jonie verdedigden alsof ze nooit anders gedaan hadden en Hajk vulde een rol op het middenveld prima in. Het was meteen duidelijk dat deze meiden echt wel konden voetballen en we moesten er alles aan doen om ze te stoppen. En in een gelijk opgaand kwartier lukte dit goed. Toch was er wel iets meer dreiging richting ons doel, maar Daan haalde achterin veel weg en keeper Jorn hield er een paar mooie ballen uit. Zo gingen we met 0-0 de time-out in.

Na de time-out zag ik een beetje terug wat vorige week ook gebeurde. We willen te snel en met teveel jongens naar voren. Deze drang naar voren is natuurlijk goed, alleen wordt er hierdoor minder aandacht besteed aan verdedigen. Tristan en Ali doen een paar pogingen op doel, maar helaas leidt dit niet tot een goal. Na een prima aanval die leidt tot de 0-1 voor Sprinkhanen zijn we even de kluts kwijt en zo loopt de score op naar 0-4. Niet nodig, maar we speelden zeker niet slecht. De grote sterke meiden waren in de beslissende duels net iets sterker en dus gingen de jongens balend naar de kleedkamer.

In de rust was de belangrijkste aanwijzing blijven overspelen en kijken naar de vrije man of de kans om een steekpass te geven. Een paar jongens en vooral Noah liepen heel goed vrij, maar dan moet die speler ook aangespeeld worden.

Aan het begin van de tweede helft was meteen duidelijk dat de jongens zich nog niet had neergelegd bij een nederlaag. In fases leken we echt Barcelona onder 11 met “tiki taka voetbal”, maar op andere momenten was het weer gewoon Terborg/Silvolde JO11-3. Mooie aanvallen werden opgevolgd door slordige passes en balverlies. Omdat de verdediging de tweede helft iets beter staat en Gijs super staat te keepen krijgen we geen tegengoals meer en zelf scoren we 2 mooie goals, gemaakt door Tahsin en Enes.

In de laatste time-out merk ik toch wat vermoeidheid bij de jongens. Iedereen wil er nog vol voor gaan, maar niet iedereen kan meer. In het laatste kwartier wordt er keihard gewerkt en krijgen beide partijen nog wat kansen. Het lukt ons helaas niet om de aansluitingstreffer te maken en 5 minuten voor het eindsignaal wordt de wedstrijd beslist. Ondanks een goede tweede helft een 2-5 nederlaag.

De jongens hebben echt laten zien dat ze goed kunnen voetballen en samenspelen en in fases heb ik hele mooie aanvallen gezien. Helaas kwamen we fysiek vandaag wat te kort, maar dit wordt vanzelf beter gedurende het seizoen. Volgende week spelen we om 9:45 in Silvolde tegen DZC, tot dan!