Na 2 proeftrainingen voor de zomerstop en 2 trainingen afgelopen week stond de eerste bekerwedstrijd alweer op het programma. We moesten om 8:30 al spelen uit bij Concordia Wehl, maar dat was niet zo erg want zo vroeg op de ochtend was het nog niet zo warm.

Na de opstelling en wat aanwijzingen gingen we het veld op. De warming up zag er goed uit en we konden beginnen! Aan het begin was snel duidelijk dat wij sterker waren dan Concordia, duels werden gewonnen en iedereen deed zijn best. Dit resulteerde in de tweede minuut al in een goal. Het samenspel was zeer goed, zeker voor een team dat pas een paar trainingen samen speelt. Af en toe wilde we onze acties iets te ver doorzetten wat leidde tot balverlies, maar dan werd deze al snel weer terugveroverd.

We bleven doorgaan met goed samenspel en na 10 minuten resulteerde dit in de 0-2. In de time-out was het breed maken van het veld een belangrijk aandachtspuntje omdat iedereen in het midden bleef staan en er regelmatig een “kluitje” stond. Dit werd goed opgepakt door de jongens en we maakten het veld al iets breder. De passing werd wel wat slordiger en de verdediging moest iets meer aan de bak, ook wel omdat Concordia beter in de wedstrijd kwam, maar dat werd goed gedaan! We creëerden aardig wat kansen waarvan er nog 1 in ging. Dus gingen we met 0-3 de rust in.
b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_pupillen_JO11-3_190830_bewerkt2.jpg

Het feit dat keeper Jorn naar mij toe kwam en zei dat hij het saai vond was een compliment voor het team, want we hadden in de hele eerste helft 0 kansen weggegeven. Met de aanwijzingen dat het veld nog breder gemaakt moest worden en dat we sneller moeten schieten gingen we het veld weer op.

De tweede helft stonden we (niet gepland) wat verder naar voren gepositioneerd. Dit betekende dat we veel sneller bij de goal van de tegenstander waren, maar ook dat er ruimte achter onze verdediging kwam. Hierdoor liep de score op en werd het snel 0-6. Echter kregen we voor het eerst ook kansen tegen, maar onze keeper in de tweede helft Hidde hield ze er uit. In de time-out bleef Maarten er op hameren dat het veld breed gehouden moest worden. Ik zag een paar jongens denken “dat weten we wel na 20 keer” maar Maarten had wel gelijk want hier lag heel veel ruimte. Het laatste kwartier werd deze zijkant het beste benut en dus werd er goed geluisterd door de jongens. We bleven ver naar voren staan en dit resulteerde in 0-9. Een paar minuten voor tijd werd onze drang naar voren dan toch afgestraft en werd de 1-9 gescoord. Al met al een super goede wedstrijd voor de JO11-3, zeker omdat we pas zo kort samen spelen.

Doelpunten: Tahsin 3x, Levi 2x, Daan, Hajk, Enes, Jonie

Volgende week spelen we om 9:45 in Terborg tegen de meisjes van Sprinkhanen. Kom allemaal kijken hoe goed de J011-3 samenspeelt! Tot zaterdag!