20180602 Varsseveld JO11-5 - Silvolde JO11-3 (14 van 28)

Vandaag moet JO11-3 tegen Varsseveld, de laatste wedstrijd van het seizoen. Wat de uitslag ook gaat worden 1 ding staat vast; we gaan friet eten. Een mooi vooruitzicht zo’n patatje in de morgen. Ik ben zelf wat langzaam vandaag, aangezien Thimo even uitgeschakeld is en met de arm in het gips zit is voor mij / ons de noodzaak om de warming up mee te maken iets minder. Ik maak dan ook gebruik van de maximale slaaptijd en bij aankomst in Varsseveld blijkt dat we ook nog helemaal achterin spelen, dus wij staan wat later langs de lijn.

Wat blijkt, we hebben het eerste doelpunt van Silvolde al gemist. Ze staan voor 0-1. Nathan was de gelukkige die Silvolde op voorsprong mocht brengen. We hebben al heel wat teleurstelling moeten verwerken de afgelopen wedstrijden dus hoe mooi zou het zijn als ze de laatste wedstrijd met winst gaan afsluiten. Dat voelt vandaag als een kers op de taart of mayonaise bij de friet. De bezetting bij JO11-3 is mager en we hebben geen enkele wissel, naast Thimo heeft ook Jet de arm in het verband gehuld en los van deze twee geblesseerden missen we er nog twee die blijkbaar al de hoop hadden opgegeven of een frietje niet kunnen waarderen. We moeten dus zuinig zijn met hetgeen we in het veld hebben staan.

Het spel van Silvolde ziet er goed uit en dan komt ook de 2e goal eveneens door Nathan. Het vergt wat doorzetten want voordat deze gemaakt wordt probeert Sil het, dan komt de bal voor de voet van Fleurien die probeert het 1 keer….2 keer en dan komt hij pas bij Nathan. Met deze mooie score gaan we de rust in, lekker, dit gevoel hadden we al even niet gehad. De 2e helft zal in het teken staan van het niet uit handen geven en uitbouwen van de voorsprong, het enige wat gewisseld is, is de keeper want meer opties hadden we ook niet. Mike wil natuurlijk niet onder doen voor Nathan en laat gelijk even zien dat hij ook kan scoren en keepen. Het staat 0-3. De ouders kunnen ontspannen dit moet goed komen. Misschien leest dit als twee vingers in de neus maar Tess, Willem en Thijs, die de deur dicht moeten houden, zullen daar zeker een andere mening over hebben. Het bleef rennen achterin om ook de balletjes die door kwamen weg te houden bij het doel. Dit hebben ze perfect gedaan, Tess drijft Varsseveld weg van de goal, Thijs die zorgt met snelheid en techniek dat de bal weer in de handen van Silvolde komt en als Willem  “in de weg staat” is er geen doorkomen aan. Het uitbouwen gaat ondertussen door. Sil is verantwoordelijk voor de 0-4 en de 0-5.

20180602 Varsseveld JO11-5 - Silvolde JO11-3 (27 van 28)

Die laatst gaat mooi bovenin het net. Langs de kant komt de roep voor een goal van Fleurien, zij heeft de jongens al zo vaak van een assist voorzien nu mag ze zelf ook wel een keer een bal in het net trappen. Ondanks een paar mooie kansen en een schot op de paal lukt het niet, ze blijft in haar assisterende rol. Varsseveld blijft uiteindelijk niet op 0 maar weet toch nog een keer te scoren. Prima, die kunnen we hebben. De eindstand was in mijn boekje 1-5 maar volgens mij is 1-6 genoteerd. In de Euforie heb ik misschien nog een goal gemist. De friet is in ieder geval dik verdiend een mooie afsluiting van het Seizoen en ik zou zeggen tot volgend Seizoen.

Klik voor meer foto’s

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan. Stuur dan een mail na de redactie)

Klik hier voor meer foto's