Naar SportclubSilvoldeTV  Naar het fotoboek   Naar de twitterpagina   Naar de facebookpagina Zoeken in de website  Login leden  

 • 20180428 Silvolde JO11-3 - Terborg JO11-3G (14 van 26)
 • 20180428 Silvolde JO11-3 - Terborg JO11-3G (14 van 26)
  20180428 Silvolde JO11-3 - Terborg JO11-3G (14 van 26)

  Ik heb vandaag wat minder opgeschreven, aangezien Tycho er niet was mocht ik (een klein beetje) in de schaduw staan van onze toptrainer en -coach, Bas. Nu moet ik eerlijk zeggen dat het niet echt nodig was. Het leek er even op dat Bas moest fluiten aangezien onze scheidsrechter Jesse nog niet was gearriveerd. Hij was er wel overigens maar tegen half tien moest hij nog de afstand van kantine naar veld vier afleggen en hij was van mening dat wij te vroeg waren begonnen. Na deze uiting van ongenoegen (met een lach) konden we na een paar minuten een “scheidswissel” toepassen. Misschien maar goed ook want Guus had de angst al in mijn ogen gezien toen er meer taken aan mij werden toebedeeld. Hier had ik mij niet op voorbereid.

  We beginnen de wedstrijd voortvarend en al snel weet Sil te scoren 1-0. Het gaat redelijk gelijk op maar we moeten oppassen. Voorin heeft Terborg steevast een mannetje, in dit geval vrouwtje, staan die wacht tot de bal voor haar voeten komt. De verdediging moet dit in de gaten houden want anders houden we de voorsprong niet vast. Al vroeg in de wedstrijd past Bas wat wissels toe. Fleurien komt er in voor Thijs en Lucas voor Sil. Er wordt fel gevoetbald en er moeten behoorlijk wat meters gemaakt worden. Terborg heeft door dat ze een speler als Mike in de gaten moeten houden en met een tik op de enkels proberen ze Mike uit de wedstrijd te halen. Het duurt even voordat hij weer staat maar hij blijft in het veld. Zoals alle afgelopen wedstrijden staat Fleurien ook haar mannetje en weet altijd een vrije plek op het veld te bemachtigen. Na een tijdje scoort Terborg toch de gelijkmaker, 1-1. Mijn aantekeningen zijn wat onduidelijk maar volgens mij gingen wij de rust in met een achterstand dus de 1-2 is ook gemaakt. Gelukkig maakt Paulien foto’s deze zullen een welkome  aanvulling zijn op het verslag. 

  Ik ben benieuwd naar de tweede helft. Er is weinig wat we kunnen veranderen aan ons spel, niet verslappen in de verdediging want Terborg laat geen kansen liggen, vast op je man zitten. Bas probeert de boel nog wat aan te scherpen en zelf haalt hij wat energie uit een kop koffie nu nog zonder melk want dit was ik vergeten. Ik schrijf dit even op dan kan ik het altijd even teruglezen want dit zijn dingen die je als assistent wel moet weten.  De tweede helft is eigenlijk niet veel anders dan de eerste, de wissels komen van pas want het is behoorlijk sjouwen. Jet probeert ook de kant van Silvolde dicht te houden maar het is soms moeilijk te overzien waar ze nu weer heen moet. Aan beide kanten zijn er kansen en “ooooooeeeiiii” momenten. 

  Sil heeft nog een kans na een ingooi van Thimo maar die gaat er niet in. Terborg heeft een mooie kans als de bal van de zijkant voor het doel van Silvolde suist maar de afwerking mist. Gelukkig voor ons. Nathan stopt ook heel wat ballen. Het is een zware wedstrijd voor onze jongens en meiden, Bas moet alweer het veld op met de waterzak als Fleurien een schuiver over het gras maakt. Was dat niet gebeurd, dan was het een mooie kans geweest. Even later moet Thimo ook even met de handen in de lucht omdat hij een bal onbedoeld met de borst opvangt. Uiteindelijk weet Terborg één van de kansen te verzilveren. 1-3 wordt de eindstand. Goed gespeeld, geniet van jullie weekend.


  Klik voor meer foto’s

  Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

  Klik hier voor meer foto's
   
  Template Settings
  Select color sample for all params
  Red Blue Green Black Yellow
  Background Color
  Text color
  Google font
  Body font-size
  Body font-family
  Direction