Team JO11-2
b_330_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_jo11-2_JO11-2_Teamfoto.jpg

Vandaag mochten we om 9 uur aftrappen in Keijenborg. Onze jongens en meid hadden de hele week al lekker hard en scherp getraind. We hadden dr zin in! Vooraf aan het duel hadden we ze aangegeven vooral te blijven voetballen en zeker niet angstig te zijn voor de “grote” jongens. Dat waren het zeker stuk voor stuk uit de klei getrokken buffels en minimaal een kop groter dan Siem.

De wedstrijd begon en toch leek het weer d'r op dat we ontzag hadden voor de tegenstander. De eerste paar minuten waren voor keijenborg en die kwamen dan ook op 1-0. Het leek wel of we daarna een beetje wakker werden. We begonnen te voetballen de aftrap werd genomen En de combinatie tussen Fenn en Ryan werd voortreffelijk afgerond door Ryan en hop 1-1. Daarna pakten we goed door Liam speelde lekker op links en Hidde op rechts. Hidde toch niet de grootste van het veld kleunde d'r in tegen de tegenstander alsof de wereld er vanaf hing. Luite speelde op 10 en als die eenmaal warm is, moet ook alles wijken. Wat knalt hij dr lekker in.

Ondertussen waren Finn, Stijn en Floortje het veld ingekomen en gingen we in onverminderd door. Finn speelde op links en gebruikte goed zijn snelheid en kwam er een aantal keer goed langs. Hij gaf met links (zijn chocoladebeen zoals we dat altijd noemen ) goed voor en Stijn rondde koeltjes maar snoeihard af 1-2. Onze verdediging stond als een huis maar helaas werd Kay met 1 van zijn acties geraakt in z’n kuit en dat betekende helaas einde wedstrijd. Gelukkig kan Liam ook prima in de verdediging spelen. We hebben even wat omgezet en we konden verder. Toch kwam geheel onverwacht Keijenborg nog terug. Het middenveld van Silvolde zakte niet goed in en zo kon het zijn dat Siem en Liam tegen over 4 spelers stonden. Ze deden wat ze konden maar de bal belandde toch in de rechterhoek 2-2.

Daar was de rust bakkie koffie voor de trainers en lekker ranja voor de kids. Allemaal een Liga of stukje fruit beetje energie dr in en hop gas dr op. Chareld en ik gaven aan jongens blijf voetballen en speel de bal op onze snelle spitsen Ryan en Fenn of op onze bomen van spitsen Finn en Stijn. Die krijg je niet van de bal af 2 grote en sterke kerels aangevuld met 2 kleinere vliegensvlugge spitsen. Floortje speelde heerlijk op 10 (toch wel haar geliefde positie) maar door wat omzettingen ook heel erg goed op de linker en rechterkant van het middenveld. Toch mooi om te zien dat zo’n lief ogend meisje buiten de training, zo’n drive en doorzetting heeft in het veld. Wat kan die een beest zijn tegen over haar tegenstanders!  De 2e helft begon en direct klapten we dr goed bovenop. Luite was scherp en het mooie is die kan je overal laten spelen ik denk zelfs nog als keeper als het nodig is.  Al heel snel gingen we van 2-2 naar 2-3 wederom Stijn en toen naar 2-4 door Ryan.

De wedstrijd begon wat harder te worden en Keijenborg zetten een speler extra voorin. Die was voor Siem roodharige tegen roodharige. Spijkerharde duels vochten ze samen uit maar wel fair en eerlijk. Mooi om te zien! Keijenborg bleef drukken maar uit eindelijk gooide Stijn naar weer goed combinatie spel het duel op slot 2-5. 2 minuten voor tijd maakte Keijenborg nog 3-5 maar de wedstrijd was gelopen. Als laatste moeten we natuurlijk onze keeper Gijs niet vergeten wat stond hij weer lekker te keepen en wat een prachtige reddingen. Ook in de penalty reeks had hij een paar prachtige zweefduiken en reddingen. Die jongen houdt dr ballen uit das niet normaal meer.

Kortom jongens en meid de eerste wedstrijd is gespeeld en jullie hebben gezien dat we niet bang moeten zijn voor grotere tegenstanders die soms wel 4 jaar ouder zijn. Vandaag hadden we er bij de tegenstander weer 2 van 12 bijzitten terwijl bij ons de jongste 8 is. Wij kunnen ze wel aan als we maar lekker blijven voetballen! Volgende week de 2e wedstrijd tegen V.V.G'25. MOUWEN OP STROPEN EN D’RAN