Team JO11-2

b_350_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_teams_jo11-02.jpg

Het is zaterdag, wedstrijddag voor JO11-2. Vandaag naar Tolkamer start om 8:30u…….inderdaad dat betekent dat we de mist over de uiterwaarden kunnen zien hangen tijdens onze rit richting SJO Rijnland. Mooi hoor dat ochtendgloren maar nog een keer omdraaien is ook fijn. Het is ook behoorlijk fris dus de jongens moeten in beweging blijven om niet te koud te worden. Maarten staat aan het roer vandaag i.v.m. de uitwisseling van Stan…..deze hadden we even een weekje getransfereerd naar Polen. Maarten heeft een zware klus te klaren aangezien Rijnland in de bovenste regionen staat. Even terugkijken naar de uitslagen van Rijnland, 9-2,  22-0, 7-1, 10-1, 18-0…Stan weet de wedstrijd waar die weg blijft wel uit te zoeken.

We laten ons natuurlijk niet bang maken en starten vol goede moed aan de wedstrijd. Dit duurt ongeveer 30 seconden. 1-0 voor Rijnland. Dat was wel heel snel, het werkt wel als een wekker voor de jongens want ze zijn in een klap wakker. De Techniek van Rijnland ziet er goed uit. Het zal druk worden voor Senn die op doel staat. De eerste reddingen volgen snel. Het zal zaak zijn om het schieten van Rijnland te voorkomen. Dan moeten ze natuurlijk wel bij een mannetje gaan staan en ik zie vanaf de zijlijn dat er regelmatig een rood-witte vrij staat. Gelukkig gaat het aanspelen niet altijd goed.

Silvolde heeft ook haar momenten zo volgt vanuit een opbouw van Dogac en Nathan een mooi schot van Levi. Daarna moet Senn weer een bal uit het doel houden en zorgt Thijs ervoor dat deze weggewerkt wordt. De eerste 15 minuten zitten erop geeft de scheidsrechter aan, tja daar moet nog even wat over gezegd worden. Ik weet niet of er gezegd is welke wedstrijd hij moest fluiten maar hij was in ieder geval gekleed en voorbereid op een wedstrijd van het Nederlands elftal. Hier had hij zich de hele week al op verheugd. Hij liet zich overigens niet van de wijs brengen en ging er nog steeds in alsof het een wedstrijd in de eredivisie was. Compleet met boekje en pen waar ik hem zelfs nog een aantekening in heb zien maken. Mooi schouwspel mag ik wel zeggen waarbij ik mij dan vele vragen stel over zijn thuissituatie, weet ook niet waarom maar mijn fantasie slaat dan op hol…..

Oh ja sorry de time-out is al voorbij, al snel volgt de 2-0 maar Nathan heeft ook de instructies begrepen en lost tot twee keer toe een schot. Helaas nog geen succes. Bij de corner van Rijnland is het belangrijk om ze geen schietkans te bieden, dit lukt.  Ondanks de vele reddingen heeft Senn ook weleens een “off-momentje” en schiet de bal door het midden richting de tegenstander die daar dankbaar gebruik van maakt. Uiteindelijk gaan we met 3-0 de rust in. Kijkende naar de bovengenoemde standen is dit zeker niet slecht.

De 2e helft geeft ongeveer het zelfde beeld, Senn houdt zo goed als hij kan de ballen weer uit het doel maar wij komen weinig over de helft. Als de bal goed valt dan heeft Nathan nog weleens de kans om richting doel te gaan maar ook door Rijnland wordt goed verdedigd. Dan, door een ongelukkige bal komt deze bij Senn in het gezicht en met dit weer is dat nog minder prettig. Er moet even van keeper worden gewisseld. Ruben offert zich op. Daan D. heeft nog een mooie pass op Levi maar het is niet genoeg. De slidings van Daan G. komen hier goed van pas, hij weet menig speler van de bal af te krijgen met zijn kunsten. Thimo heeft ook nog een mooie assist op Nathan zodat hij kan schieten. Dan volgt een corner van Silvolde en dit zorgt voor een goal. Deze wordt gemaakt door Daan. Nee niet Daan D. niet Daan G. maar gewoon een Daan van Rijnland. Het is een eigen goal. Misschien niet heel bevredigend maar wel een punt 3-1.

Senn is inmiddels weer hersteld en gaat het veld in. Ruben houdt het ook voor gezien en Levi gaat de goal in. We kunnen helaas de 4-1 niet voorkomen met een L….lig rolletje gaat hij erin. Maar als we het zo uit kunnen spelen dan is dit lang niet slecht. Rick heeft ook nog een mooi schot op doel maar de keeper van Rijnland staat in de weg. Dan volgt toch nog een goal van Silvolde. Door een pass van Nathan weet Thijs, die inmiddels in de voorhoede was gezet, de eindstand op 4-2 te zetten. Hier mogen we zeker trots op zijn en ik denk dat Rijnland toch baalt. Goed gedaan. Tot volgende week.