Team JO11-2

20181110 Silvolde JO11-2 - Terborg JO11-3 (12 van 15)

Een belangrijke wedstrijd vandaag, niet perse omdat het om het kampioenschap gaat maar omdat we tegen Terborg moeten. Dat mogen we toch wel een streekderby noemen en die wil je toch graag winnen. Tenminste als het aan de ouders ligt zou het fijn zijn als we met de winst weer huiswaarts kunnen keren.

Na de warming -up maakt Stan de opstelling bekend en starten we de wedstrijd. Ruben heeft besloten dat hij de hele wedstrijd op doel gaat staan, prima, beter dan een wissel, dit brengt wat rust in het team. Nou ja, van rust is in dit team nauwelijks wat te herkennen zowel binnen als buiten het veld.

Zoals wij voor de aanvang al hebben gezien zijn de jongens aan elkaar gewaagd. De eerste aanval komt van Silvolde en resulteert in een corner. Helaas blijft het hierbij. De volgende aanval komt van Terborg maar Ruben houdt deze bal er uit. Na een kans van Lucas aan de Terborg-zijde moet Ruben uitkomen om Terborg de kans te ontnemen. Nathan heeft in de beginfase een paar mooie kansen en maakt mooie sprints richting de goal. Er volgen 3 corners achter elkaar voor Silvolde maar het blijft 0-0. Dan na een actie van Daan G. weet Nathan het eerste punt te maken het is 1-0.  Dit alles is nog voor de 15 minuten time -out. Achteraf hadden we de time-out beter weg kunnen laten want kort na de hervatting maakt Terborg de gelijkmaker 1-1. Lucas heeft ook mooie momenten waar hij overigens wel eens waar Terborgenaren als kegels omver loopt maar goed, dan moeten ze maar aan de kant gaan. Thijs zit in de verdediging en moet voorkomen dat ze geen kans krijgen om te schieten, dat is nog een hele klus. Soms zijn we er toch wat te laat bij en kunnen ze schieten maar ook een kopbal en een bal voor het doel langs brengt ze nog niet op voorsprong. Nathan en Lucas proberen in de combinatie de 2-1 te maken maar hij gaat op de lat. Terborg profiteert uiteindelijk van de teleurstelling en weet wel te scoren 1-2. Lucas laat het er niet bij zitten en na wat mannen uitgespeeld te hebben brengt hij ons weer langszij. Met 2-2 gaan we ook de rust in.

In het begin van de tweede helft denkt Thimo met een vangbal ook punten te scoren, dit is toch echt een andere sport. Als je dat dan doet vanuit een corner genomen door Terborg voor eigen doel, betekent dit een penalty. Het feit dat hij naderhand tegen mij zei dat hij wel kon huilen verzachte bij mij ook enigszins de pijn. Die penalty dus, weinig aan te houden 2-3. Tot overmaat van ramp weet Terborg kort daarna nog verder uit te lopen met een mooie pegel in de hoek van de goal wordt het  2-4. Ik sta tegen de doelpaal en heb eigenlijk zin om mijn hoofd ertegenaan te rammen maar gelukkig is er hoop, Nathan neemt een vrije trap en terwijl ik denk;  “probeer niet ineens op goal te schieten” neemt hij toch het risico, Daan G. laat de bal nog even over de voet heen schampen en hij zit er in 3-4. Nog 1 en dan staan we weer gelijk. Dit lukt Nathan, hij weet nogmaals te scoren en het staat 4-4.

20181110 Silvolde JO11-2 - Terborg JO11-3 (3 van 15)

We gaan nog steeds gelijk op tot dat Terborg met een soortgelijke treffer als de vorige weer uit loopt 4-5. Silvolde laat niet het mooiste voetbal zien maar het is een spannende eindfase. Dan lijkt het toch gedaan met Silvolde , Terborg weet nogmaals te scoren. 4-6. Ik geef het op en verheug mij al op het schrijven van een verslag……..NOT.  Ik heb blijkbaar te vroeg de “kop” laten hangen want Lucas maakt de 5-6 nu begin ik mij te verheugen op een gelijk spel hier kan ik nog wel een positieve wending aan geven. Maar de tijd dringt. Dan volgt mijn verlossing, Nathan scoort, we staan gelijk 6-6. Ik ben inmiddels gestopt met schreeuwen en hoop dat de 30 minuten voorbij zijn. Ik ben tevreden met een gelijk spel. Gelukkig is ons team nog niet tevreden en weten van gelijkspel een overwinning te maken het is Lucas die met een bal van Nathan ons op 7-6 brengt. Niet veel later de verlossende fluit. Fijn weekend.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje aan de redactie)

Klik hier voor meer foto's

xxxxx