Naar SportclubSilvoldeTV  Naar het fotoboek   Naar de twitterpagina   Naar de facebookpagina Zoeken in de website  Login leden  

Team JO11-2

 • P1330494
 • P1330494
  P1330494

  Daar is ie dan, het laatste verslag van het voetbaljaar 2016-2017. Eigenlijk een onmogelijke taak om een heel seizoen even samen te vatten, hierbij toch de poging. Ga er maar even goed voor zitten!

  De JO11-2 heeft een fantastisch seizoen gedraaid Met spetterend voetbal en de nodige inzet hebben jullie het publiek, de trainers en jullie zelf week in, week uit laten genieten. Bij iedere training of wedstrijd betrapte ik me er op dat ik vaak met een grote grijns naar deze talentvolle helden keek, en ze iedere week zag groeien. In het begin van het seizoen was het soms nog lastig, de tegenstanders soms wel erg groot en de trainer kenden we ook nog niet erg goed. 

  Maar al snel pakten we de draad op. Er werd altijd hard gewerkt en zelden heb ik iemand moeten betrappen op halve inzet. Dit resulteerde dan ook in een mooi najaarsseizoen. Bijna iedere wedstrijd waren we beter, maar hier en daar hadden we nog te vaak ontzag voor de jongens met een groeispurt. Hierdoor verloren we te veel punten en zagen we onszelf eindigen op een  6e plek. 

  Maar wij kunnen beter! In een iets hogere 4e klasse zouden we boven onszelf uit stijgen en wie weet wel een ontzettend mooi resultaat neerzetten. Na een half jaar in de E durfden we allemaal ook de duels wat beter aan te gaan, dit zorgde ervoor dat ook moeizame wedstrijden over de streep werden getrokken. Wedstrijd na wedstrijd ging voorbij en Silvolde JO11-2 belandde op de 1ste plek. Tegen Varsseveld waren we eigenlijk al kampioen geworden, maar hoe mooi zou het zijn als we ook nog eens van DEO konden winnen, de gedoodverfde concurrent.

  En zo komen we aan bij de laatste pot. DEO uit, ergens op een godverlaten stuk land, besloten enkele voetballiefhebbers in het jaar 1947 een voetbalclub te beginnen. En hier vinden we onszelf, 70 jaar later, om de laatste pot te spelen. Ouders, opa's/oma's, vrienden etc. waren massaal vroeg uit bed gekropen om onze helden aan te moedigen. Met spandoeken en champagne (0,0%) stonden we gewapend langs de lijn. Waar vorige week de spanning al erg hoog was, zagen de gezichten van de jongens en dame vandaag bijna groen. Hopelijk konden we al deze onnodige spanning wat afnemen voor we de wedstrijd zou beginnen. De warming up was prima en dus ook ons geloof op een goede afloop. Op een veld waar de miniF op zou kunnen spelen, begon de finale. 

 • P1330301
 • P1330301
  P1330301
 • P1330326
 • P1330326
  P1330326

  En wat voor een, wat een ontzettend gave eerste helft speelden we. DEO bleek een ijzersterke tegenstander, met jongens waar ik meneer tegen zeg. Maar onze jongens zijn dit jaar gegroeid, waar eerder de duels werden ontweken, gingen we deze nu vol aan. Achterin stonden we als een huis, helaas konden we tegenover de ontzettend sterke verdediging weinig beginnen. Bij iedere aanval van DEO liep het bij trainers Ben en mij dun door de broek, en ik verdenk dat dit ook bij de ouders niet anders was. De eerste helft leek ontzettend lang te duren, maar Silvolde kroop langzaam naar voren. Tess ontdeed zich twee keer prima van haar directe tegenstander en wist twee goede schoten af te leveren. En zo eindigt een zenuwslopende eerste helft in een brilstand.

  In de kleedkamer was de spanning nog voelbaar, als we alle schroom van ons af konden gooien en gewoon ons eigen spel durfde te spelen, zouden we hier vandaag gewoon winnen. De eerste helft speelde we tot de laatste 15 meter prima, nu nog de aanvallers betrekken in ons positie spel. En met een geschreeuw van heb-ik-jou-daar, vertrokken we weer naar het strijdtoneel. DEO beschikte de tweede helft over een paar andere jongens. Of jongens bij Dijkhoek en Omstreken uit de grond groeien weet ik niet, maar het zaakje was niet helemaal zuiver. Na de aftrap van DEO hadden we na 10 seconden de bal afgepakt, dat is nog eens een begin aan een tweede helft, maar hier bleef het ook bij. In die tweede helft bleek Silvolde niet goed om te kunnen gaan met de druk en speelde erg krampachtig. DEO tikte vrolijk rond en wist bijna ieder duel te winnen. Sommige van onze jongens stonden er wat verloren bij. Dit resulteerde dan ook in een 1-0 voorsprong. 

  Toch was daar 2 minuten later Mart, die een mooie actie verzilverde met een GE-WEL-DIGE goal!!! De bal verdween mooi in de kruising. Maar die goal gaf ons alleen nog maar het gevoel van paniek. En DEO vloog er weer vrolijk op. Helaas verloren we de totale grip en was de eindstand 5-1. DEO vierde feest. Maar deze competitie is een erg vreemde, en menig supporter zou vreemd opkijken van de ranglijst. Silvolde was eigenlijk al kampioen, DEO kon enkel gelijk komen en deed dat ook. En zelfs AZSV eindigde met 25 punten. En zo worden we alle drie kampioen. Een erg bijzondere situatie, die drie teams in een klap dolgelukkig maakt!!! Een erg vreemde situatie en sommige jongens wisten niet of ze moesten feesten of huilen, vaak zat het er tussenin.

  Maar al snel vergaten we de tranen en gingen we met plezier richting de kleedkamers, om in Silvolde uiteindelijk een mooi feest te bouwen. We vertrokken DEO niet voor ondergetekende lekker werd ondergespoten door mierzoete kinderchampagne, ontzettend leuk jongens.... In Silvolde werden we onthaald als helden van vervlogen tijden. Met een luid applaus en het klassieke: 'We are the campions', bezorgde dit onthaal bij menig speler en trainer kippenvel. Om ons kampioenschap helemaal mooi af te sluiten hadden de ouders ook nog eens een ere tocht door Silvolde geregeld met een huifkar, hoe gaaf is dat!!!! 

 • P1330401
 • P1330401
  P1330401

  Voor we definitief bij het einde komen, een diepe buiging voor de ouders, die van deze dag een waar feest hebben gemaakt, waar de kinderen(en trainers) nog vele jaren over zullen praten! Ook Ben, als mede-trainer een ware steun en een ontzettend talent wat betreft het omgaan met kinderen en het verzorgen van training, keep up the good work!! En natuurlijk deze groep talenten, wat heb ik om jullie gelachen, gemopperd en gejuicht!! Blijf hard werken en dan zie ik jullie over een paar jaar, om 14:00 op veld 1 van Silvolde verschijnen!!

  En zo komen we weer terug bij het begin. Het einde van weer een seizoen. Een seizoen vol leermomenten en harde lessen, een seizoen van snijdende kou, en hete zon. Een seizoen met een lach en een traan, van ranja in de rust, tot champagne aan het eind. Nog een keer knallen tijdens het pupillenkamp en dan vliegen jullie uit, op weg naar een mooi voetballeven!!!


  Klik voor meer foto's

  Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

  Klik hier voor meer foto's
   
  Template Settings
  Select color sample for all params
  Red Blue Green Black Yellow
  Background Color
  Text color
  Google font
  Body font-size
  Body font-family
  Direction