b_350_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_seizoen_2019-2020_jo11-1_JO11-1_Teamfoto.jpg

Vandaag werden we vroeg verwacht op de Munsterman voor de jaarlijkse kiekjes. Daarna was het even samen in de kantine de herhalingen kijken van de pas gespeelde wedstrijden uit de eredivisie. Mooie start van de dag als team.

Bij aankomst in Ulft bij SDOUC de tactiek goed doorgenomen en duidelijke afspraken gemaakt. Dit was zeker nodig gezien de eerdere grote nederlaag tegen dit team in het bekertoernooi. Toen werden we met 11-1 van de mat gespeeld en daar hadden we dus echt geen zin in.

De warming-up was om heel kort te zijn, SLECHT! Niet scherp, geen beleving en futloos. Of dit door de lange ochtend kwam, een beetje angst voor de tegenstander of andere onverklaarbare redenen, geen idee? Ook had ikzelf de pionnen vergeten, dus ook hand in eigen boezem.

Bij de aftrap was het gelijk SDOUC dat het initiatief nam en binnen 1 minuut de 1-0 maakte. Iedereen was nog aan het dromen en de angst voor weer een grote afstraffing was bij iedereen in de ogen te zien. Kort na de 1-0 viel Stijn W. met een spierblessure uit, waarschijnlijk nog de naweeën van de sportdag op de atletiekbaan. Gelukkig hadden we 2 vlijmscherpe wissels op de bank en kwam Julian er gelijk in. Het spel ging inmiddels op en neer en bij een mooie counter van de geel-zwart-witten raakt Stijn N. ook geblesseerd aan het bovenbeen (sportdag moet verboden worden voor topvoetballers volgend jaar!) Jasper staat gelijk klaar en valt in, wat omzettingen hier en daar en we zijn weer op oorlogssterkte. Helaas krijgen we na 10 minuten een frommelgoal tegen, in het strafschopgebied krijgen we de bal niet lekker weg en via-via rolt de bal tergend langzaam over de doellijn, 2-0. In de time-out (maak ik geregeld onderbewust mee) peppen we de boel nog eens op en is het duidelijk dat er wel wat te halen valt en moeten deze 8 het gaan flikken, de beuk erin en opgeven is geen optie! Het tweede kwart wordt er prima gespeeld en is ons middenveld de bovenliggende partij, achterin schakelen Steyn P. (wordt gek van al die Stijns en Steyns) en Julian de spitsen meedogenloos uit, mocht er onverhoopt een bal doorheen glippen dan zijn de ballen een prooi voor Sam. Helaas doen we onszelf voor rust te kort en vergeten we de kansen die we door mooi opbouwend voetbal creëren te verzilveren en gaan we met een 2-0 achterstand naar de ranja.

In de rust is het vooral op adem komen en het vochtgehalte aanvullen. Wel moeten we slimmer gaan spelen en niet met de krachten gaan smijten. Vigo moet wat meer de momenten kiezen, Meric meer in de spits en Jasper goed achter z’n man gaan staan, ook moet Sam in de tweede helft wat meer coachen.

Na de aftrap krijgt SDOUC weer gelijk een kans, is nog wel een aandachtspuntje voor de komende weken. Echter pakt iedereen de opdrachten goed op en krijgen we via de vleugels mooie kansen. Lovis bestrijkt de linker flank en zorgt ervoor dat de tegenstander daar nauwelijks gevaarlijk kan worden. Julian onderschept een bal en schuift in, steekt de bal op Bauke in de hoek en die trekt de bal voor bij de tweede paal waar Meric precies goed loopt (zoals we getraind hebben), Meric schuift de bal met binnenkant links mooi in de korte hoek voorbij de doelman en de 2-1 is bijna een feit, helaas via de paal terug het veld in. Toch was dit precies het spel zoals we willen spelen, echt mooi! Inmiddels begint iedereen vermoeid te raken maar we moeten door, Vigo heeft pijn in zijn zij, Lovis krijgt een bal in de buik, Julian gaat door z’n enkel en Jasper heeft een dikke teen doordat er iemand op is gaan staan. Ondanks al deze pijntjes gaan we ‘gewoon’ door en komen er zelfs nog wat kansen maar de doelman van SDOUC redt prima. Doordat we wat aanvallender gaan spelen krijgt SDOUC meer ruimte voor aanvallen en komt een aantal keren oog-in-oog met Sam, maar Sam is vandaag niet meer te kloppen redt een aantal keren weergaloos. Balletje uit de bovenhoek, reflex met de linker voet, mooie duik onderin de hoek, klasse! Hierdoor blijven we erin geloven en komt Stijn N zelfs op het eind nog een keer voor het doel maar mist dan de kracht om koel af te ronden. Ook Bauke en Vigo krijgen nog mogelijkheden maar helaas hebben we net niet dat beetje geluk en blijft het 2-0.

Conclusie: we moeten scherper aan de warming up beginnen, vanaf de eerste minuut vol erop en niet opgeven. Het veldspel is goed, we tonen karakter en blijven voetballen, ik weet zeker dat we de komende weken punten gaan pakken!