b_350_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_2018-2019_jo11-1_JO11-1.jpg
Voor dag en dauw, sterker nog het was nog donker, ging de JO11-1 zaterdag op pad. De weg naar het ballenhok was toch iets langer dan we hadden gedacht. Daarom vertrokken we iets later dan gepland (sorry) richting Doetinchem.

In Doetinchem wachtte ons de topper tegen de medekoploper D.Z.C.'68. Allebei 7 gespeeld en 19 punten. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden en dat werd het ook.

Vanaf de aftrap probeerde DZC'68 ons meteen vast te zetten. Dit was met wisselend succes. De ene keer kwamen we er niet uit en een andere keren lukte het ons wel om er 'onderuit' te voetballen (zoals dat in trainerstaal heet). DZC'68 was de eerste helft de betere en kwam vlak voor rust weliswaar wat gelukkig maar wel verdiend op een 1-0 voorsprong.

Bij een megaclub als DZC'68, met meerdere teams in één kleedkamer, is het lastig om voor de wedstrijd en in de rust een fatsoenlijk praatje te houden. Veel verder dan vertrouwen houden en zeker weten dat we de tweede helft wel een keer zouden scoren kwam we dan ook niet.

De tweede helft kwam Silvolde JO11-1 zeer sterk uit de startblokken. Jaimy reageerde alert bij een afgeslagen aanval en tikte van dichtbij de 1-1 binnen. Niet veel later zette Willem met een wonderschone goal Silvolde zelfs op voorsprong 1-2. De goede corner van Thijn werd door Willem in één keer op de slof genomen en onhoudbaar binnen geschoten. Gezien de manier waarop Silvolde uit de kleedkamer kwam was de stand op dat moment ook niet onverdiend. Silvolde was in deze fase de bovenliggende partij.

Na de laatste break hadden we nog 15 minuten  te gaan. DZC'68 herstelde zich goed en ging nadrukkelijk op zoek na de gelijkmaker. Deze viel een minuut of tien voor tijd. Na de 2-2 stand werd het een wedstrijd die beide kanten uit kon. Doelman Mike, de verdedigers Jonas, Kay en later Wout knokten prachtig voor elke bal. DZC'68 bleef gevaarlijk en kwam uiteindelijk op 3-2 toen een voorzet door alles en iedereen werd gemist behalve de DZC'68 aanvaller die  bij de tweede paal stond.

Silvolde ging alles af niets spelen. Efe, Brinn en Sil vochten net als de rest van het team voor de gelijkmaker. Even leek het erop dat Efe op weg was na de 3-3. Maar de prima ingeschoten bal werd prachtig gestopt door de DZC'68 doelman. In de slotfase namen we alle risico's om de gelijkmaker te scoren. Dit neemt uiteraard het gevaar van een tegengoal met zich mee. De 4-2 viel vlak voor tijd. Daarmee was de wedstrijd uiteindelijk beslist.

Silvolde kan terugkijken op een goede en mooie wedstrijd. Helaas zat er net geen goed resultaat in en leden we onze eerste nederlaag. Maar we zijn trots op het team zoals ze gespeeld en gestreden hebben. Nu proberen de competitie mooi af te sluiten met nog twee overwinningen. En dan hebben we een prima competitie helft achter de rug!