P1430933 (900x602)

In deze voorjaarscompetitie komt de JO11-1 van Silvolde uit in de 3e klasse. Na een aantal goede overwinningen t.w. 0-7 op SDOUC, 1-5 op Terborg, een kansloze nederlaag 2-6 tegen SJO Rijnland, een overwinning van 1-4 tegen ‘t Peeske en een 3-0 overwinning op DZC'68, is het wel duidelijk dat Silvolde hoge ogen gaat gooien in deze competitie. Inmiddels stevig genesteld op de 2e plaats met 12 punten uit 5 wedstrijden, stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Doetinchem op het programma. Op papier een sterke tegenstander, zij waren tot aanvang wedstrijd de nummer 3 op de ranglijst met 10 punten uit 5 wedstrijden. Als Silvolde wint, kan het meer afstand nemen en zich steviger op de 2e plaats nestelen. Bij verlies gaat Doetinchem met 1 punt voorsprong over Silvolde heen op de ranglijst.

Al snel bleek de theoretische spanning misplaatst. Silvolde was van meet af aan de beste voetballende ploeg en creëerde diverse kansen, echter tot scoren komt het nog niet. De 1e keer dat Doetinchem met de bal richting Nils kwam was het echter meteen raak. Geheel tegen de verhouding in stond het 0-1. Het was net of de mannen en dame deze wake up call even nodig hadden. Hierna hebben we de ene na de andere prachtige aanval gezien. Er werd lekker gecombineerd, ruimtes werden goed benut en goed positiespel werd tentoongespreid. De aansluittreffer (tussen de benen vd keeper door) kwam van de voet van Thijn 1-1. Hierna volgde uit een prachtig opgezette aanval al gauw de 2-1 van Effe. Sven stoomde vervolgens goed op naar voren en liet de 3-1 aantekenen. Slotakkoord voor de rust kwam vd voet van Mart 4-1! Met de comfortabele stand gaan we heerlijk de rust in.

P1430878 (900x601)

De 2e helft ging Silvolde op dezelfde voet door. Mart kreeg al snel middels een halve terugspeelbal de kans op een presenteerblaadje aangeboden, om de 5-1 te maken. Dat is wel aan Mart besteed. Smetje was dat kort erop Doetinchem middels een prachtig schot de 5-2 mocht maken. Het antwoord hierop volgde al snel, de 6-2 na een goede actie van Mart. Vervolgens kreeg Mart wederom een kans op een presenteerblaadje aangereikt, u raadt het al 7-2! Uit een goede ingestudeerde corner scoort Sven nog de 8-2. Thijn bepaalt de eindstand op 9-2! Uiteraard gaat er lof uit naar het hele team, dit was een mooie collectieve overwinning. Nils die op bepaalde momenten beslissend was, heeft minimaal 2 zeker lijkende doelpunten weten te voorkomen. De verdediging stond als een huis en gaf weinig weg, het middenveld wat prima fungeerde in de omschakeling. Een voorhoede die met dodelijke precisie uiterst effectief was. Spannend werd het echter nimmer deze prachtige zomers aandoende zaterdagochtend. Met deze eclatante overwinning doet Silvolde JO11-1 hele goede zaken om 2e te worden in deze voorjaarscompetitie.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's