IMG_5637

Waar vandaag eigenlijk een wedstrijd tegen SDOUC JO9-2 op het programma stond, speelden we vandaag tegen FC Zutpen JO9-5G. Een team waarvan we nog weinig wisten, zijn ze een klasse lager gaan voetballen of is het juist een geheel nieuw team?!

Met een nieuw systeem, een 7 tegen 7 opstelling, 1 wissel en 2 spelers met een ‘vrije dag’ starten we vandaag onze wedstrijd. Het spel gaat vanaf minuut 1 twee kanten op, maar beide goalies worden nog weinig getest. Na een minuut of 5, denkt Mika haar eerste goal van de morgen te maken, de laatste man krijgt namelijk een vervelende panna van onze snelle aanvaller en de bal rolt op goal af. Helaas tikt de keepster op het laatste moment de bal weg en ook de rebound vliegt er niet in. Even later, als bijna alle toeschouwers de andere kant op kijken, is het wel Mika die de 1-0 maakt. En zoals we dinsdag allemaal Ziyech vanuit een onmogelijke hoek hebben zien scoren, deed ook Mika dit. Vanuit een corner draait de bal richting goal en valt op wonderbaarlijke wijze in de goal, 1-0! Na deze goal blijft het spel op en neer gaan, Zutphen komt moeilijk tot kansen, omdat onze verdediging met afwisselend Milan, Kiewan, Roef, Anthony en Gijs fantastisch staat te verdedigen. Als de bal er dan toch doorheen schiet, staat ook stand-in keeper Sven zijn mannetje. Na een van de weinige ballen op Sven, die hij moeiteloos weet te keren, raapt hij de bal op en schiet snel lang richting de voorhoede. Anouk kan er net niet bij, maar Mika snelt naar de bal, neemt hem mee en dribbelt richting goal. De verdediging is in geen velden of wegen te bekennen en Mika schiet de 2-0 binnen.

Even later klinkt de telefoon van Marcella voor het rustsignaal, ze roept, schreeuwt en wandelt zelfs het veld in, maar geen kind heeft het door. Vrolijk wordt er door gevoetbald en schiet Terborg/Silvolde zelfs de 3-0 binnen, maar helaas dan zien ze Marcella staan en wordt duidelijk dat dit doelpunt niet gaat tellen…

De tweede helft, een garantie voor doelpunten aan de kant van Terborg/Silvolde, en nee dit heeft niks te maken met onze keeperswissel van Sven naar Roef, maar vaak laat de JO9-2 in de tweede helft zien dat ze graag aanvallen en verdedigen vooral bijzaak is..

Het spelbeeld op sportpark de Paasberg, verandert nauwelijks. Beide ploegen komen tot kleine kansjes, maar tot echte schoten komt het niet. Tot daar weer Mika is, die met haar snelheid op komt draven voor het doel van Zutphen. Ze ziet dat de keeper rechts staat en schiet daarom linksonder in de hoek binnen, 3-0! En jaaa al juichend komt Mika erachter dat ze een hattrick heeft gemaakt, woehoe dat is nog eens dubbel juichen waard!!

IMG_5638

Ondanks de voorsprong hebben we het zeker niet makkelijk deze morgen, de jongens en meiden van Zutphen geven zich niet gewonnen en zonder Dieke en Siem missen we ook wat extra power deze morgen! Gelukkig heeft Sven zich de eerste helft nauwelijks hoeven inspannen, waardoor hij nog wel een rush kan maken van achter naar voren.  Hij speelt 3 man uit en schiet daarna snoeihard binnen, 4-0. Niet veel later is er dan toch de tik van de tweede helft, al hoorde dit achteraf gezien bij de nieuwe tactiek, geïntroduceerd door Milan (als je namelijk al heel vroeg de bal af pakt, dan kunnen ze ook niet dicht bij de goal komen). Onze verdediging is welgezegd dus nog aan het aanvallen en Zutphen breekt met drie man uit richting Roef, de spits schiet de bal hard op goal, geen houden aan, 4-1.

Langs de lijn begint het geroezemoes al, zal de JO9-2 het in de tweede helft dan toch weer weg gaan geven?! Even later is het weer Zutphen dat de bal op doel schiet, Roef redt en schiet de bal met een harde knal naar de voorhoede, Anouk raapt op, maar helaas zit een doelpuntje er voor haar niet in. Sven kan in de laatste actie van de wedstrijd nog wel scoren. Hij zet de eindstand van 5-1 op het formulier.

Een knappe overwinning vandaag en zoals de titel zegt, maken de jongens en meiden stappen vooruit. Niet alleen de verdediging die vooruit verdedigt, maar ieder op zijn eigen manier. Sneller schieten op goal, duels aan durven gaan en de handen gebruiken tijdens het keepen. Stap voor stap gaan we vooruit en maken we het elkaar steeds een beetje makkelijker!

Benieuwd geworden naar onze verrichtingen?! Kom gerust een keer kijken! Volgende week spelen we weer thuis en nogmaals in Terborg. Om 8.45 uur ontvangen we de kids uit Lochuizen.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)
    Klik hier voor meer foto's