b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_teams_jo09-02.jpg

Na wat schuiven binnen de gelederen gingen we vanavond op bezoek bij Megchelen. Na in tempo omgekleed te zijn en de opstelling te hebben doorgenomen konden we beginnen aan een korte warming-up. De tegenstander had er ook zin in en dus werd er snel afgetrapt. Na enkele balcontacten lag de bal plots al in het Megchelse netje. Megchelen mocht vervolgens aftrappen maar dat viel niet mee, heel Silvolde stormde gelijk op de bal af waardoor de Megchelse aanvallers eigenlijk geen raad meer wisten met de bal, Liam Fenn en Kay waren dan ook echte plaaggeesten voor de tegenstander en rammelden bal na bal op het doel. De keeper had veel mooie reddingen maar moest toch voor rust 5 keer het hoofd buigen. De keeper van Megchelen had geregeld een goede uittrap die dan midden in de verdediging van Silvolde belandde, met deze hoge ballen wisten onze verdedigers wel raad en verwerkten de ballen telkens weer tot een mooie pass op de spitsen Liam, Fenn, Hidde en Kay, die als een ware stormram naar voren denderden. Helaas voor Silvolde valt er toch een balletje tussen iedereen door en rondt Megchelen koeltjes af, ruststand is daardoor 1-5. In de rust drinken we een bakkie ranja en spreken we wat tactische omzettingen door. We gaan een nieuwe opstelling hanteren, namelijk vol op de aanval in een 1-1-4 systeem met 4 spitsen. Deze omzetting geeft na 1 minuut al resultaat want dan wordt er alweer gescoord,1-6! Voor Megchelen betekent dit weer een moment van balbezit, namelijk even aftrappen. Onze 4 spitsen stormen na een halve omwenteling van de bal gretig op de tegenstander af met maar één doel: SCOREN!!

Er wordt mooi gecombineerd, voorgezet, gedribbeld en gepasst. Hier en daar krijgt Megchelen af en toe het  gevoel om aan aan aanval te beginnen maar wordt deze snel door de 1 mans (Stijn)verdediging de kop ingedrukt. Jelte die in het doel staat heeft nauwelijks wat te doen en besluit maar eens om onder het spel rustig de schoenen even op nieuw te strikken, de nieuwste Fortnite-moves uit te proberen en zelfs wanneer iedereen even niet oplet het doel maar eens plat te leggen, in deze wedstrijd kan het allemaal! Uiteindelijk wordt het 1-17 voor de zwart-witten uit Silvolde en gaan we met een goed gevoel naar huis.

Oja, ik weet zeker dat er in Megchelen vannacht een paar kinderen enge dromen hebben over zwart-witte geesten, zombies en vampiers die op hun afkomen, happy Halloween!