b_350_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_teams_terborgsilvolde_geelzwartwitelftaljo9-1.jpg

Na maanden lang het zonder voetbal te hebben moeten stellen, mochten we vandaag eindelijk weer de wei in! Op het kunstgrasveld van Varsseveld, traden we vandaag aan voor de eerste echte testcase van het seizoen. We hebben al een aantal goede trainingen in de benen, echter blijft altijd de vraag waar je staat zo bij aanvang van het nieuwe seizoen.

Bas, Dex, Timo, Dylan en Quint zijn nieuw en komen over van de JO8-1. Rik, Thijmen en Noah zijn de ervaren JO9-1 rotten.

We beginnen met wat speldenprikken uit te delen en de jongens van Terborg/Silvolde maken meteen duidelijk dat ze alleen voor de volle buit zijn gekomen. Al snel ligt de 0-1 van Thijmen in het mandje, hier ging een prachtige aanval aan vooraf. Ook de 0-2 kwam van de voet van Thijmen en wederom kwam de goal tot stand uit mooi aanvalsspel. Dylan liet zich gelden met zijn karakteristiek spel lekker trekken en sleuren over het veld. Goed samenspel en positiespel laten de mannnen zien, dat belooft wat voor deze wedstrijd! Noah maakt de 0-3 op karakter, precies zoals we Noah kennen. Al snel volgde de 0-4 van Dex, een mooie interceptie van onze ausputzer Timo ging hier aan vooraf. De afvallende bal kwam voor de voeten van Dex en die wist er wel raad mee.

De mini pauze greep trainer Ben aan om even de puntjes op de i te zetten. Bas was onze keeper van dienst en was er verantwoordelijk voor, dat hij met enkele goede reddingen een tegengoal wist te voorkomen. Nog eenmaal weten we te scoren voor rust. Een splijtende diepte pass van Thijmen wordt op waarde geschat en afgerond door Noah 0-5!

Een prachtige russtand en vooral de eerste 10 minuten waren van een hoog niveau, daarna kakten we wat in. Aan trainer Ben de schone taak om de jongens weer even op scherp te zetten in de rust. Toch is het Varsseveld dat nadrukkelijk op zoek is naar hun eerste doelpunt en zij melden zich een aantal keren voor de goal van Bas. Waar voor de rust Thijmen de aangever van Noah was, hadden de mannen nu de rollen omgedraaid. Thijmen scoort dus de 0-6 op aangeven van Noah. Gelukkig voor Varsseveld weten ze eenmaal het net te vinden middels een prachtig afstandsschot die schier onhoudbaar was. Het enige wat je dan kunt doen is applaudisseren voor de schoonheid en blij zijn dat je er getuige van was! Kort daarop komt Dex met een antwoord, hij ziet zijn inzet gepareerd worden, echter in de rebound is het toch raak 1-7 door een goal van Quint.

De koek was nog niet op een vlijmscherpe voorzet van Thijmen wordt door Dex met een subtiele voetbeweging gepromoveerd tot een goal, hetgeen de 1-8 betekende. Rik was er een aantal keren dichtbij, kopballen, schoten etc ze gingen er telkens net niet in. Gelukkig was het Rik die een belangrijk aandeel had in de laatste goal. Zijn inzet werd gepareerd door de keeper, de bal kwam voor de voeten van Quint en die behield het overzicht, legde de bal terug op Timo en die haalde verwoestend uit 1-9. Mooi dat al het harde werken beloond wordt en Timo z'n goaltje meepikt. We dringen nog een aantal keren aan om de 10 op het scorebord te krijgen met als hoogtepunt een scherp aangesneden, hoog voorgegeven corner van Noah, die door Rik snoeihard ingekopt wordt. Op miraculeuze wijze weet Varsseveld de 1-10 te voorkomen. Voor Rik was er vandaag helaas geen loon naar werken, hij had het zo verdiend. Rik heeft heel veel nuttige arbeid verricht en die goal die gaat er echt wel snel komen!

We kunnen gerust zeggen op basis van wat we vandaag gezien hebben en de wetenschap dat we geoefend hebben tegen een team dat we ook in de competitie tegen gaan komen, we er goed voor staan. Het belooft een leuk seizoen te worden voor de mannen van Terborg/Silvolde JO9-1, we zijn er klaar voor en hebben er zin in! Volgende week begint onze seizoensouverture tegen de zelfde tegenstander, echter spelen we dan thuis op echt gras en wel om 08:45u op sportpark de Paasberg in Terborg. Voor nu wenst de JO9-1 u een prettig weekend, tot volgende week!