Afbeelding3

JAAAAAAAAAAAAAAAAAA! We mochten weer!!! 2020 is dan inmiddels al weer een maand oud, maar begon vandaag pas echt weer! Na een voor onze jongens altijd te lang durende “winter”stop, mochten ze vanochtend weer lekker de “wei” in. Ik weet niet hoe het achter de voordeuren van alle teamgenootjes aan toe ging, maar bij ons thuis stond er 1 te stuiteren om weer eens een echte wedstrijd te mogen gaan spelen!

Om 08.30 uur stond de uitwedstrijd tegen SDOUC JO9-1 op het programma. Vroeg uit de veren dus, en op naar Ulft! Bij het zien van de 9 gretige koppies nam de terreinknecht van SDOUC het zekere voor het onzekere, en liet ons indelen op een kunstgrasveld; bang dat de jongens het gras  zouden opvreten! Kort voor de aftrap vroeg Peter nog even aan de boys hoe we ook al weer altijd speelden. “Goed!!!” antwoordde Natnael. Niet helemaal het antwoord wat Peter had gehoopt te krijgen, maar ik reken het goed. Overigens is de technische staf van de JO9-1 in de winterstop uitgebreid. JO19-1 speler Nick Tönissen transfereerde in de winterstop van trainer van de JO8-1 naar trainer van de JO9-1 (op de maandagavond).

Afbeelding2

Als vereniging waren we er uiteraard, net als zijn opa en rest van de familie, super trots  op dat Nick op 16-jarige leeftijd (bijna 17) afgelopen zondag debuteerde in ons 1e elftal. Maar wij zijn er minstens net zo trots op dat hij zich als vrijwilliger inzet voor ons cluppie en onze pupillen met veel enthousiasme traint! Vanochtend voor Nick een 2e debuut in één week tijd: dit keer als coach van de JO9-1! Om 08.30 uur ging het balletje rollen op Sportpark De IJsselweide. Het ging behoorlijk gelijk op (ondanks de fysiek sterkere / grotere en ouder ogende tegenstanders). Helaas keken we na een splijtende counter van SDOUC uit het niets tegen een 0-1 achterstand aan. Niet veel later tekende Thijmen de gelijkmaker aan. Stan legde de bal vanuit een intrap breed op Noah. Noah opende op Onne, die op zijn beurt over de rechterflank naar de achterlijn dribbelde en met een goede lage voorzet de vrijstaande Thijmen wist te bereiken. Die bleef koelbloedig in de afronding; 1-1.

We waren nog maar amper uitgejuicht, toen de bal al weer bij ons in het netje lag en we al weer tegen een 2-1 achterstand aankeken. Geheel ongehinderd mocht een speler van SDOUC de bal laag onder in de hoek schieten. Onhoudbaar voor onze goalie Sven, die in de winterstop de overstap van de JO9-2 naar de JO9-1 had gemaakt. Niet veel later slaagden we erin om wederom de gelijkmaker te maken.

Rik legde een cornerbal terug op Onne. Het schot van Onne werd geblokt door een verdediger van SDOUC, waarna de bal in de doelmond voor de voeten van Noah viel. Die wist wel raad met dat buitenkansje en tikte de 2-2 binnen. Helaas ontbrak het daarna even aan scherpte, en gaven we 2 cadeautjes weg. Uit een intrap mocht een speler van SDOUC zomaar vanaf een meter of 20 de 3-2 binnen schieten, waarna niet veel later een lage voorzet voor ons doel niet adequaat werd weggerost en we geheel onnodig tegen een 4-2 achterstand aankeken.

Gelukkig was daar de time-out, waarin Peter en Nick de jongens weer op scherp zette. Dit wierp zijn vruchten af. Onze boys schoten uit de startblokken. Thijmen zette goed druk, waarna de bal bij Natnael kwam. Die schoot de aansluitingstreffer binnen; 4-3. Direct hierna had een prachtig  opgezette “tikkie takkie” aanval het verdiend te resulteren in een doelpunt, maar helaas ging de bal nipt voorlangs. 10 seconden later spatte een afstandsschot van Tristan uiteen op de lat; zo bleef het nog altijd 4-3. Net voor rust lukte het ons alsnog om de verdiende gelijkmaker te maken. Een puntertje van Noah was de SDOUC-doelman te machtig; de keeper leek redding te brengen maar kon de bal niet klem vast krijgen, waarna de bal over de doellijn hobbelde; 4-4!
    Dit was tevens de ruststand.

Afbeelding1

De 2e helft nam Onne de plek van Sven in onder de lat. Uit een corner van Tristan kwam de bal in 2e instantie bij Rik terecht. Die draaide sterk weg bij zijn tegenstander en knalde met zijn linker (chocoladebeen) de 4-5 in de touwen! Zo zie je maar weer; oefening baart goals! Met een mooie actie, gevolgd door een lekkere knal, was Thijmen dicht bij de 4-6. Helaas vloog zijn schot net naast het doel.Maar even later kon Thijmen wel juichen. Hij zette goed druk, snoepte de uittrap van de keeper zo voor de voeten van de laatste man van SDOUC weg en was vervolgens rustig in de afronding; 4-6!

Uit een snel genomen intrap schoot Thijmen van afstand de bal achter de Ulftse goalie, en zorgde voor een comfortabel 4-7  voorsprong. Toch gaf SDOUC zich nog niet gewonnen, zij bleven gas geven. Uit een intrap wisten zij met een schot van afstand de achterstand te verkleinen tot 5-7. Noah leek de wedstrijd alsnog op slot te gooien; hij counterde op de Ulftse goalie af, maar tikte de bal helaas net voorlangs. Zo bleef het 5-7. Toen het uit een ongelukkig eigen doelpunt van Tristan (hij probeerde er een voorzet uit te halen) vlak voor tijd nog 6-7 werd, leek het nog even spannend te gaan worden.

Maar onze boys trokken de overwinning over de streep. Dit debuut werd voor Nick dus wel opgeluisterd met een mooie overwinning!
    Met 3 punten in de pocket keerden we tevreden terug naar Terborg. Dat smaakt naar meer!

Komende zaterdag spelen we om 08.45 uur thuis op Sportpark De Munsterman tegen Longa’30 JO9-2.

Eens kijken of we er een leuke (spannende) pot van kunnen maken.
    #NuAlZinAn #KanNietWachten #D’ran #ZaterdagIsDeMooisteDagVanDeWeek

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)

Klik hier voor meer foto's