P1590394

Afgelopen zaterdag speelden we om 08.30 uur op Sportpark Pluimerkamp (Zelos) de uitwedstrijd tegen SJO ZZC JO9-1; Samenwerkende JeugdOpleiding Zelhem Zelos Combinatie.

Bij de aankomst in Zelhem waren de velden op Sportpark Pluimerskamp (Zelos) nog bedekt met een witte gloed; Koning Winter doet langzamerhand zijn intrede. Het leek zo meer op de “Jeugd onder Nul” i.p.v. JO9 wedstrijd. Daar stonden onze trouwe fans dan te blauwbekken langs de lijn op de vroege zaterdagochtend… (“Help, mijn zoon heeft een hobby”…haha)

Gelukkig bezorgde Noah ons als snel een warm gevoel. Hij reageerde scherp op een slippertje van de Zelhemse keeper en tikte de 0-1 binnen! Na een nette opbouw van achteruit passte Noah de bal naar de mee opgekomen Stan. Die kreeg hem voor zijn rechter. De op hem af stormende verdediger en keeper wisten nog niet dat dit zijn chocolade-been is en werden dan ook totaal verrast dat Stan niet uithaalde, maar hen beiden met één simpele kapbeweging het nakijken liet om vervolgens met zijn fluwelen linker de bal binnen te schieten; 0-2!

Even later ontbrak het aan onze kant even aan felheid, waar Zelhem direct van wist te profiteren door onze doelman Onne met een goed geplaatst schot het nakijken te laten en de 1-2 te scoren. Gelukkig brachten we de marge al snel terug op 2. Thijmen ving een uittrap van de keeper op, ging stevig door tussen 2 tegenstanders, hield balbezit en knalde de bal in de touwen; 1-3! Toch kwam Zelhem voor rust nog terug. Na balverlies op het middenveld verdedigden we te lief en mocht Zelhem de 2-3 scoren.

P1590462

Zo zochten we met een 2-3 voorsprong de warme kleedkamer op. De tweede helft nam Noah de plek van Onne in onder de lat, die na een ritje in rust in de “warm-wrijf-machine” van Peter hoopte op een warmere 2e helft als veldspeler. Uit een intrap passte Thijmen de bal, via een Zelhems voetje, naar Natnael. Natnael dribbelde door op de linkerflank en wist vervolgens met een lobje in de linkerbovenhoek de doelman te verschalken; 2-4! Thijmen was dicht bij de 2-5, maar de Zelhemse goalie bracht goed redding.

Zelhem gaf zich nog niet gewonnen, en wist de marge weer terug te brengen tot 1; 3-4! Na een mooie actie schoot Rik ons bijna weer naar de ietwat comfortabeler voorsprong. Hij lobte de bal over de laatste man en schoot diagonaal op doel. Helaas net voorlangs…. Kort hierna scoorde Zelhem uit een corner de gelijkmaker; 4-4! Dus mochten de boys nog even flink aan de bak.

Dat deden ze dan gelukkig ook. Na goed overspel tussen Thijmen en Tristan werd de vrijstaande Natnael aangespeeld. Die was super scherp, en schoot de 4-5 binnen! De 4-6 was een goal uit het boekje. Tristan brak door over de rechterfank, haalde de achterlijn, behield het overzicht en zag in de as van het veld de opstormende Thijmen aankomen rennen. Tristan legde de bal perfect terug, waarna Thijmen de bal lekker op zijn slof nam en via de binnenkant van de paal binnenschoot; 4-6!

Nog geen 10 seconden na de aftrap was het al weer raak! Tristan veroverde de bal, passeerde een aantal tegenstanders en ramde de 4-7 binnen. Dit was tevens de eindstand. Goed gedaan boys!!! Nog 1 nachtje slapen en dan mogen de boys het in Gendringen opnemen tegen Gendringen JO9-1, een team met een fantastische doelman en een behoorlijk aantal goede speler, waar we eerder dit seizoen van hebben verloren.

Eens kijken of we er een spannende pot van kunnen maken. Sinterklaas is uit het land, dus cadeautjes hoeven er in ieder geval niet meer gegeven te worden!
    #ZinAn #D’ran #ZaterdagIsDeMooisteDagVanDeWeek
    @Jessy Harmsen: bedankt voor de mooie foto’s!

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)
    Klik hier voor meer foto's