P1580982

Voor de 2e keer dit seizoen stond DE derby tegen onze buren uit Gaanderen op het programma. De eerste keer wisten wij op Sportpark Munsterman een spannende pot winnend  af te sluiten. Maar eens zien of dat dit keer op Sportpark de Paasberg wederom ging lukken, #d’ran!

De leider van V.V.G. stelde voor om met een mannetje meer te spelen. Niet alleen zij hoor, ook wij. Dit ook vanwege de kou, zo stond er mooi weer een mannetje minder te blauwbekken langs de lijn. Een potje 7 tegen 7 dus dit keer (6 + keeper), dus trapten wij zo af met 1 wissel. In de 2e minuut was het al raak. Natnael kopte een hoge voorzet perfect binnen! Maar dan wel in eigen doel… 0-1…

Kort hierop keken we al bijna tegen een 0-2 achterstand aan, maar Rik (die dit keer plaats had genomen onder de lat) bracht 1:1 perfect redding. Even later veerde het Silvoldse/Terborgse-publiek op; Tristan bereikte Noah met een slim steekballetje, waarna Noah zijn tegenstander uitkapte en op goal schoot. Helaas verdween de bal via de vingertoppen van de boomlange V.V.G.-goalie rakelings langs de paal en restte er slechts een corner. Hier wisten we geen gevaar uit te stichten.

Even later was het bijna wel raak uit een corner. V.V.G. nam de corner, wij veroverden de bal waarna Stan oprukte richting vijandig doel en de bal op doel poeierde. De keeper bracht echter knap redding. Net voor rust lukte het ons wel om de terechte gelijkmaker te maken. Tristan soleerde tussen een paar V.V.G-ers door en tikte de bal diagonaal naar de vrijstaande Jurre. Jurre nam de bal ineens op de pantoffel; 1-1!

P1580879

Zo zochten we met een 1-1 tussenstand de kleedkamers op, dit terwijl V.V.G. zelf nog niet had weten te scoren…… Vlak na rust was goalie Rik gelukkig scherp; met een reflex kon hij nog net een voetje tegen een diagonaal schot krijgen en voorkwam zo een tegentreffer. Uit de tegenstoot zette Tristan ons bijna op een 2-1 voorsprong, maar zijn afstandsschot vloog net naast het doel. Rik liet wederom een stevig staaltje keeperswerk zien en voorkwam nog maar eens een tegentreffer. Zo bleef het tot de time-out 1-1. In de time-out herhaalde Peter nog maar eens dat de boys volle bak druk vooruit moesten zetten. De mouwen werden nog eens opgestroopt, nog 10 minuten vol gas!

Natnael zette direct goed druk, kreeg er een voetje tussen… maar de bal rolde tergend langzaam voor het doel langs. Zo bleef het nog altijd 1-1. Vanuit een intrap passte Tristan de bal diagonaal op Natnael. Onderweg raakte Noah de voor Natnael bestemde bal nog net iets met een teentje aan, maar de bal bereikte Natnael toch. Natnael tikte de bal knap diagonaal achter de doelman in het zijnetje; 2-1! Eindelijk de verdiende voorsprong te pakken! Natnael stormde op over de rechter flank, haalde de achterlijn en zette voor. De voorzet belandde via de rug van Tritan op de paal en rolde vervolgens over de achterlijn.

Kort voor tijd gooide we de wedstrijd dan toch op slot. Na een scrimmage voor ons doel counterde we er razendsnel uit en schoot Natnael de 3-1 binnen, BAM! Dit was tevens de eindstand. Een mooie overwinning, waarmee de toch ietwat nare nasmaak van de zeldzame 5-0 nederlaag de week ervoor lekker werd weggespoeld.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)
    Klik hier voor meer foto's