P1000112

Gisteren speelden we om 10.30 uur op Sportpark De IJsselwijde de uitwedstrijd tegen v.v. Gendringen JO9-1.

Eerder deze week ontvingen wij het verzoek van onze tegenstander om het aanvangstijdstip van de wedstrijd te verlaten van 09.00 in 10.30 uur; waarschijnlijk hadden ze nog iets meer tijd nodig om zich voor te bereiden. Die extra voorbereidingstijd hadden wij niet nodig.
    Afgelopen woensdag lieten onze boys op de afsluitende training voor deze kraker in de partij zien dat zij er klaar voor waren. De vonken vlogen eraf, waarbij interim-assistent-trainer Tom (broer van Stan) en deze verslagleggende trainer / traininggevende verslaggever die even als keepers meededen niet gespaard werden. Zo was bijvoorbeeld Thijmen messcherp; hij liep lekker gretig door op ondergetekende. Zaterdagochtend sijpelde het bloed gelukkig niet langer langs mijn scheenbeen, en kon ik gelukkig gewoon aanwezig zijn (de foto van het hevig gehavende scheenbeen is door de redactie verwijderd, omdat deze als schokkend ervaren zou kunnen worden).

Dit seizoen speelden we overigens al eerder in en tegen v.v. Gendringen JO9-1. Toen werd er (in ik geloof een bekerwedstrijd) nipt verloren (6-5 volgens mij), hetgeen toen ook grotendeels te wijten was aan een fantastische doelman aan Gendringse zijde. Dus wisten we vooraf al dat we aan de bak mochten! De eerste 5 minuten kwamen we behoorlijk goed uit de startblokken. De boys begonnen fel. In de 1e minuut was het al bijna raak. Tristan vuurde een laag schot af op doel. Hun keeper bracht knap redding met zijn voet. De rebound was voor Natnael, maar helaas ging zijn goede schot met zijn mindere linker net voorlangs.

Na de goede openingsfase kakten we toch iets in. Meteen was Gendringen dicht bij een doelpunt. Gelukkig was de paal Onne’s grootste vriend, toen deze een treffer van Gendringen in de weg stond bij een voor doelman Onne onhoudbaar schot. Zo bleef het 0-0. Thijmen stond nog maar net binnen de lijnen, toen hij goed druk zette, de bal veroverde en met een goed diagonaal schot de Gendringse goalie kansloos liet; 0-1! Stan was hierna tot 2x toe dicht bij de 0-2. De eerste keer scheerde zijn kanonskogel helaas maar net over de lat, nadat hij de bal lekker op z’n linker pantoffel had genomen. De tweede keer kon de keeper redding brengen op zijn inzet; Tristan was opgekomen over de linker flank en passte de bal strak voor het doel. Stan probeerde de doelman met een bekeken balletje ineens te verschalken, maar slaagde hier net niet in.

Zo was het 0-1 met rust.

Twee minuten na rust scoorde Natnael weer bijna met zijn linker. Hij nam de bal lekker op zijn slof, maar de bal vloog helaas snoeihard langs de kruising. Kort hierna kapte Tristan zijn tegenstander uit, en wilde de bal op doel rossen. Hij raakte de bal echter niet lekker, met een afzwaaier tot gevolg. Na een snelle counter hadden wij ditmaal pech met “het houtwerk”. Een schot van Natnael vanaf een metertje of 10 spatte uiteen op de lat.

P1000138

Inmiddels hadden we, in zowel de 1e als 2e helft, toch al voldoende mogelijkheden/kansen gehad om de voorsprong te vergroten. Hetgeen we verzuimden, waardoor het met slechts een 0-1 voorsprong onnodig spannend bleef. Gelukkig wisten we alsnog te scoren. Na een intrap van Tristan viel de bal tussen Rik en de Gendringse goalie in. Rik drukte, zoals we van hem kennen, goed door en scoorde zo bijna. De rebound kwam voor de voeten van Natnael, die alsnog de 0-2 binnen schoot. Na een mooie aanval was Rik nogmaals dicht bij een doelpunt. Rik traint veel op het schieten met zijn mindere linker been. Dat was te zien! Met een vlammend schot nam hij het doel van de tegenstander onder vuur. Helaas kreeg hun doelman nog net een paar vingertoppen tegen de bal, waarna de lat een treffer in de weg stond. Zo bleef het 0-2.

Direct na de time-out legde Tristan de bal uit een intrap terug op Thijmen. Thijmen schoot ineens op doel. De keeper wist zijn inzet te pareren, waarna ook Natnael vanuit de rebound geen doel wist te treffen. Rik zette druk en snoepte de bal van zijn tegenstander af, passeerde nog een mannetje en leek oog in oog te komen staan met de Gendringse doelman. Hij werd echter gehaakt en zo voorkwam de verdediger van Gendringen een grote kans. Uiteraard kreeg Rik een vrije trap, maar hieruit wist hij niet te scoren.

In plaats van dat we op een comfortabele voorsprong stonden, hetgeen onderhand makkelijk had gekund, werd het ineens alsnog onnodig spannend. Gendringen kreeg een corner. Er ontstond een scrimmage in de doelmond, waarbij geen van ons er in slaagde de bal weg te poeieren. Een speler van Gendringen maakte hier gretig gebruik van, en prutste de bal in ons doel; 1-2! Gelukkig slaagde Gendringen er niet in om de laatste paar minuten nog een vuist te maken. Het laatste fluitsignaal klonk; 3 punten in de pocket!

Zo gaan we met nog maar eens een overwinning op zak de winterstop in en sluiten we een leuke seizoenshelft in de 2e klasse met dit nieuwe team in stijl af.

Nog een paar trainingen, en dan helaas even winterstop….
    Met gelukkig wel een paar leuke zaalactiviteiten, zodat wij zo nu en dan nog even lekker samen kunnen ballen. En dan op naar de volgende wedstrijden!

#NuAlZinAn #KanNiet#Wachten #D’ran #ZaterdagIsDeMooisteDagVanDeWeek
    @Jessy Harmsen: bedankt voor de mooie foto’s!

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)
    Klik hier voor meer foto's