b_350_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_pupillen_JO9-1_20191109jo9-1.jpg

Toen het balletje ging rollen op Sportpark Oberink hadden de boys al lang geen last meer van slaapkorstjes in de ooghoeken, want er werd pas om 10.45 uur afgetrapt.

Normaliter hebben wij ons potje dan al lang en breed achter de rug. Geen idee waarom er in Varsseveld pas zo laat wordt afgetrapt, zal wel iets met TV-rechten te maken hebben of zo 

We speelden overigens op het nieuwe kunstgrasveld, waarover Varsseveld sinds deze zomer beschikt. Mooi dat Varsseveld heeft gekozen om niet hun eerste veld, maar een bijveld om te turnen van gras naar kunstgras. Zouden/hadden meer clubs moeten doen!

Ondanks dat er op een voor ons erg laat tijdstip werd afgetrapt, stonden onze boys in de 2e minuut van de wedstrijd toch nog even te slapen... Het was maar goed dat de spits van Varsselveld na een goede voorzet van rechts finaal over de bal heen maaide en zo hun kans op een 1-0 voorsprong niet benutte.

Even later wist Varsselveld alsnog te scoren. Gelukkig voor ons deden zij dat in eigen doel!!! Natnael zette voldoende druk vooruit om de verdediger van Varsseveld dusdanig van slag te brengen, dat hij de bal achter zijn eigen doelman tikte; 0-1!

Enkele minuten later was Natnael zelf dicht bij een doelpunt. De bal kwam in de ruimte tussen hem en het vijandige doel terecht. Natnael sprintte naar de bal. De doelman kwam uit en verkleinde zo goed zijn doel. Natnael gleed naar de bal en was net iets eerder bij de bal dan de doelman. Helaas tikte hij de bal net naast het doel.

Vervolgens dacht Varsseveld 3x op gelijke hoogte te komen. Maar de 1e keer wist Onne met een prachtige zweefduik de bal uit de bovenhoek te tikken, de 2e keer hield Onne zijn doel knap schoon nadat hij redding bracht op een via Tristan van richting verandert schot, en de 3e keer was Onne wederom een sta in de weg toen Varsseveld vanuit een vrije trap snoeihard op zijn doel schoot.

Zo bleef het 0-1.

Noa was dicht bij de 0-2. Maar nadat hij goed doorzette en fraai 3 man had uitgespeeld trof zijn inzet helaas de paal.

Vlak voor rust kregen we helaas toch nog een tegentreffer om de oren. Een afstandsschot vloog laag onder in de hoek, onhoudbaar voor Onne. 1-1, dit was teven de ruststand.

Na rust kwamen we flitsend uit de startblokken. Stan stormde met de bal aan de voet op over de linker flank en tikte de bal door naar Noa. Noa kapte de verdediger koeltjes uit alsof die er niet stond, en schoot de bal via de handen van de keeper binnen, 1-2!

Kort hierna was het even billenknijpen… Varsseveld schoot de bal op de binnenkant van de paal, maar gelukkig rolde de bal voor ons doel langs. De bal kwam hierna wel weer voor de voeten van een speler van Varsseveld. Maar Onne bracht goed redding op de rebound.

Noah bikkelde voorin goed door, waarna de bal voor de voeten van Natnael kwam. Met een vlammend schot zorgde Natnael voor een 1-3 voorsprong. Vrijwel direct na de aftrap schoot Tristan ons bijna naar een voorsprong 1-4, maar de keeper van Varsseveld redde knap. Ook uit hierop volgende goede acties van Tristan en Noah wisten wij niet te scoren. Uiteindelijk kwam de verdiende 1-4 voorsprong er wel. Noah legde de bal perfect af op de vrijstaande Rik, die de bal bikkelhard hoog in de touwen schoot; 1-4!

Jurre schoot bijna de 1-5 binnen, maar zijn schot plofte in het zijnet. In de tweede helft werd er goed & leuk gevoetbald, super! Na de time-out ging het wel even iets minder, en maakten we het nog onnodig spannend. De boys dachten de overwinning al in de pocket te hebben, maar kregen bijna nog de deksel op de neus. Varsseveld scoorde namelijk nog de 2-4 (Onne zat er nog wel met een voetje aan…) en de 3-4 (vanuit een intrap mocht de speler van Varsseveld zomaar helemaal frank en vrij de bal op & in het doel rossen…). Maar gelukkig bleef het daar bij, en keerden we met 3 dik verdiende punten in de zak huiswaarts!

Op naar zaterdag, dan spelen we om 10.15 uur (weer een latertje…) op Sportpark Dichteren
te Doetinchem tegen VIOD JO9-2. #ZinAn #D’ran #ZaterdagIsDeMooisteDagVanDeWeek