P1580383
    Tijdens het uitzetten van het speelveld waren de weergoden ons nog niet best gezind. Het kwam met behoorlijke bakken uit de lucht, wat een hobby dat trainer-/leiderschap. Toen onze toppers om 08.15 uur arriveerden was de lucht gelukkig al behoorlijk geklaard en éénmaal aan de aftrap om 08.45 uur was het heerlijk voetbalweer; geen vuiltje meer aan de lucht!

De Herfstvakantiegangers waren inmiddels allen teruggekeerd en er waren geen spelers geveld door virussen etc. Zo begonnen we op volle oorlogssterkte met 9 spelers aan deze wedstrijd; 6 binnen de krijtlijnen, en 3 stuiterend van ongeduld langs de lijn. De 1e helft nam Rik plaats onder de lat. Tijdens de warming-up had leider (en tevens vader) Robert hem niet gespaard en hem al getrakteerd op heel wat harde poeiers. Zo kon het voor Rik tijdens de wedstrijd alleen maar mee gaan vallen.

Het duurde niet lang voordat er voor het eerst gejuicht kon worden op De Munsterman. Na een mooie opbouw van achteruit passte Thijmen de bal naar de op linksbuiten vrijstaande Jurre. Jurre zette de bal ineens strak voor, waarna Tristan de bal op zijn beurt ineens hard & laag diagonaal in het doel schoot; 1-0! Niet lang hierna had Natnael de 2-0 op de slof, maar zijn schot spatte uiteen op de paal, waardoor het vooralsnog bij 1-0 bleef. Tijdens de time-out werd even kort doorgenomen welke dingen goed gingen / nog niet helemaal lekker gingen.

Direct na de time-out slaagde Natnael er net niet in de 2-0 te maken. Na een uitworp van de keeper zette hij (zoals afgesproken) goed druk, veroverde de bal, maar schoof de bal helaas net naast het doel. Na een sterkte actie van Natnael op rechts was het Stan die vanuit een lage voorzet van Natnael alsnog de 2-0 wist te maken. De keeper dacht nog redding te brengen, maar de inzet van Stan was hem toch te machtig; 2-0! Lang konden we niet genieten van deze iets comfortabeler voorsprong. Longa counterde en de tegenstander stormde met de bal aan de voet op richting onze goalie Rik. Onne perste er nog een flinke sprint uit, maar kon net niet meer voorkomen dat de tegenstander de bal fraai & onhoudbaar voor Rik binnenschoot; 2-1.

Noah bracht de marge terug tot 2. Vanuit een intrap op de linkerflank dribbelde hij een paar meter op, en schoot de bal met een mooie diagonale boogbal hoog in de verre bovenhoek; 3-1! Toen Noah kort hierop wederom een intrap aan de linkerkant mocht nemen, bedacht hij zich geen 2e keer. Dit ondanks het feit dat de intrap dit keer toch op een aanzienlijk verdere afstand vanaf de vijandelijke goal was. Net over de middellijn dribbelde hij een paar pasjes op en nam het doel van de tegenstander onder vuur. De keeper van Longa had geen antwoord op de lastige stuit; 4-1!

Net voor rust beet Longa nog een keer van zich af. Na een snelle counter stond hun speler ineens in kansrijke positie. Tijdens de sprint naar voren verloor hij daarbij dan wel zijn schoen, maar de bal verdween vanaf zijn sok in ons doel… 4-2. Dit was tevens de ruststand. In de rust nam Noah de handschoenen over van Rik. Gijs bleek toch niet helemaal okselfris, en bleef achter in de kleedkamer.

Aan het begin van de 2e helft was Tristan scherp bij een uittrap van de keeper. Hij pikte de bal op, legde de bal even goed voor z’n rechter, en schoot de 5-2 binnen! Kort hierna dacht hij precies het zelfde nog een keer te doen. Wederom pikte hij een uittrap van de keeper op en nam het doel van de tegenstander direct onder vuur. Dit keer bracht de keeper redding, waarbij de rebound voor de voeten van Rik kwam. Helaas schoof Rik de bal net naast. Zo bleef het 5-2. Even later was Rik nogmaals dicht bij de 6-2. Op de rechterflank ging hij sterk door. Uit wat (denk ik) bedoeld was als een voorzet, plofte de bal zo maar op de 1e paal…. Uit een corner van links dribbelde Tristan een paar meter op, kneep iets naar binnen en schoot hard op doel. Wat kan aluminium toch lekker klinken!!! Maar wel jammer dat de lat een treffer in de weg stond.

Binnen no-time kregen we weer een corner op links. Weer dribbelde Tristan op. Daar waar iedereen weer een schot verwachtte, legde Tristan de bal terug op de goed vrijstaande Thijmen. Die greep zijn kans en schoot de 6-2 lekker binnen. Na een mooi “balletje-breed” van Thijmen na Jurre de bal ineens op zijn pantoffel. Helaas vloog de bal net naast het doel.

P1580465
    Na goed verdedigend werk veroverde Thijmen de bal op het middenveld en passte de bal door naar Tristan, die op zijn beurt richting het doel van Longa soleerde en de bal beheerst binnen tikte; 7-2! Vanuit een voorzet van Jurre dacht Rik, vanuit de draai, de 8-2 te scoren. Maar via de grote teen van de keeper verdween de bal naast het doel over de achterlijn. Gretig en niet getreurd pakte Rik de bal op, nam zelf snel de corner, dribbelde op en schoot alsnog de 8-2 binnen! Zo is dat, BAM! Met een afstandsschot zorgde Thijmen voor de 9-2 voorsprong. (Rik stond vlak voor het doel in de baan van het schot, belemmerde zo onbewust lekker het zicht van de keeper, en wist gelukkig nog net op tijd weg te springen.)

Sportief als ons publiek is galmde het “10, 10, 10” niet over de velden van Sportpark De Munsterman. Maar onze boys spaarden de tegenstanders niet. Vanuit een voorzet van Jurre scoorde Natnael alsnog de 10e treffer van deze ochtend; 10-2! Dit was tevens de eindstand. Zo bezorgden onze boys het Longa’30 JO9-3G-netwerk een flinke nederlaag.

Op naar zaterdag, dan spelen we om 10.45 uur op Sportpark Oberink te Varsseveld tegen Varsseveld JO9-1. #ZinAn #D’ran #ZaterdagIsDeMooisteDagVanDeWeek

@Jessy Harmsen:: bedankt voor de mooie foto’s!Klik voor meer foto's
    Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)
    Klik hier voor meer foto's