Naar SportclubSilvoldeTV  Naar het fotoboek   Naar de twitterpagina   Naar de facebookpagina Zoeken in de website  Login leden  

b_330_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_pupillen_JO9-1_20191026_26-10_onne_keeper.jpg

Onder heerlijke voetbalomstandigheden, met voor de toeschouwers wellicht soms net een tikkeltje te hard windje, ging om 08.45 uur het balletje rollen op Sportpark De Paasberg.

Dit met precies voldoende spelers binnen de lijnen (5 + keeper) en zonder wissels langs de lijn; dus onze 6 aanwezige toppers mochten 2x 20 minuten de mouwen opstropen en de klus samen zien te klaren. Voor de wedstrijd werden de veters extra strak aangesnoerd, omdat we normaal nog wel eens te kampen hebben met “losse veters-wissels” en we dat vandaag dus niet konden gebruiken.

Al snel kwamen we op een 1-0 voorsprong. Noah kapte zijn tegenstander uit en liet daarna met een snoeihard schot het netje voor de 1e keer deze ochtend bollen. BAM, 1-0!

b_330_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_pupillen_JO9-1_20191026_26-10_actie_Thijmen.jpg

Onze tegenstander van vandaag, ST Reunie/GSV’63 (samenwerking sinds 2017/2018), tekende hierop al snel de gelijkmaker aan. In 1e instantie leek het erop dat Onne met een knappe redding de tegentreffer kon voorkomen, maar de bal rolde vervolgens toch tergend langzaam over de doellijn; 1-1.

Na een goede dribbel was Tristan vlak bij de 2-1, maar zijn schot vloog over het doel. Even later was het alsnog Tristan die goed was voor de 2-1 voorsprong. Met een “Maradona-solo” stak hij vanaf laatste man positie het gehele veld over om vervolgens de bal koeltjes laag in de hoek binnen te schieten.

Een moment later was Stan dicht bij de 3-1. Hij had goed positie gekozen voor het vijandige doel, maar slaagde er helaas niet in om de strakke lage voorzet van Tristan af te ronden.

b_330_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_pupillen_JO9-1_20191026_26-10_actie_Tristan.jpg
Kort hierop dacht de tegenstander op gelijke hoogte te komen. Maar goalie Onne dacht hier anders over, en wist met een knappe redding de voorsprong te behouden.

Noah liet het publiek opveren; hij nam een uitworp van de keeper van de tegenstander met een lekkere volley ineens vol op de pantoffel. Helaas suisde zijn kanonskogel rakelings langs de voor ons verkeerde kant van de paal en bleef het zo nog altijd slechts 2-1.

Ook Tristan wist de 3-1 net niet op het scorebord te zetten. Na een slalom ging zijn schuivertje met z’n linker maar net voorlangs.


b_330_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_pupillen_JO9-1_20191026_26-10_Stan_drukt_door.jpg

Noah had de opmerking van coach Peter om de tegenstander direct vol onder druk te zetten goed in zijn oren geknoopt. De tegenstander dacht rustig van achteruit te kunnen opbouwen, maar werd verrast door Noah die vol druk zette, hierdoor de bal van ze afsnoepte en vervolgens oog in oog met hun keeper met links de bal binnen schoot; 3-1!

Thijmen zorgde even later voor de 4-1. Nadat Tristan op de rechterflank 2x zijn tegenstander het bos in had gestuurd slingerde hij de bal strak voor het doel. Daar stond een messcherpe Thijmen, die zijn kans greep; 4-1!

Uit het niets nam Reunie/GSV’63 ons doel met een vlammend afstandsschot onder vuur. Gelukkig wist Onne de bal rakelings over de lat te kijken.
 
Na een verre uittrap van Onne ging Stan voorin het duel met zijn tegenstander oersterk aan, waarna het hem lukt de bal met zijn linker grote teen door te prikken naar Noah. Die bleef op zijn beurt ijzig kalm en legde de bal bekeken onder in de hoek; 5-1!

Kort voor rust werd het zelfs 6-1. Met een mooie pass bereikte Tristan de op linksbuiten vrijstaande Jurre. Jurre kapte naar binnen en trakteerde de keeper van de tegenstander op een lekkere harde poeier. Te hard, want via de handen van de keeper verdween de bal in de korte hoek; 6-1. In de “dying seconds” van de eerste helft werd het toch nog 6-2. Noah was vlak voor ons eigen doel iets te nonchalant aan het verdedigen, hetgeen door de tegenstander werd afgestraft.

Zo zochten we met een 6-2 voorsprong de ranja op.

In de rust hamerden de coaches erop dat de boys vol gas moesten blijven geven en de tegenstander goed onder druk moesten blijven zetten. Dat als ze dachten dat de wedstrijd al gespeeld was en de overwinning met 2 vingers in de neus over de streep getrokken zou worden, ze de deksels nog wel eens op de neus konden krijgen. Schijnbaar was deze boodschap toch aan dovemansoren gericht geweest, want nadat onze jongens in de 2e helft amper 2 keer met hun ogen hadden geknipperd was de marge van 4 geslonken tot een marge van 2: 6-4! Gelukkig waren ze hierna weer wakker en bij de les. Na een paar mooie solo scoorde Thijmen de 7-4.

Onne keepte ook de 2e helft. Bij een gevaarlijke uitbraak van Reunie/GSV’63 wierp hij zich met gevaar voor eigen leven met zijn hele lichaam voor de leeuwen en wist zo een tegentreffer te voorkomen en voor ons de marge van 3 te behouden. Noah had eerder vandaag al gemerkt dat vol druk zetten op de tegenstander z’n vruchten had afgeworpen, dus besloot hij dat nog maar eens te doen. Wederom met resultaat! Nadat hij wederom vol druk op de tegenstander had gezet, veroverde hij de bal en tikte de 8-4 binnen!

Na een intrap van Jurre werd het balletje goed naar elkaar over gespeeld. Uiteindelijk werd Thijmen op een meter of 6 voor het doel aangespeeld. In plaats van direct te schieten, kapte hij zijn tegenstander fraai uit en scoorde beheerst; 9-4! Noah besloot nog maar een volle bak druk te zetten op de verdediging van Reunie/GSV’63. Je zag hun knietjes al gaan knikken en de angst-zweetdruppeltjes al over hun voorhoofd bungelen…. En ja hoor, wederom snoept Noah de bal gretig van ze af. Dit keer resulteerde het net niet in een treffer; hij prikte de bal op de paal…

Even later had Stan geen enkel medelijden met Reunie/GSV’63. Hij pikte een uittrap van hun keeper op en schoot de bal zonder zich te bedenken hard op het hok. Helaas spatte zijn lekkere knal uiteen op de paal. Reunie/GSV’63 roerde zich nog een keer, en stoomde op richting het doel van Onne. Uiteindelijk hoefde Onne niet in actie te komen, omdat Thijmen met een stevig staaltje verdedigend werk in z’n uppie de gevaarlijke counter de nek om draaide. Uit de hieruit volgende tegenstoot scoorde Tristan de 10-4. Met een verrassend laag & strak schot vanaf de linkerflank zorgde Stan voor de 11-4 voorsprong.

Tristan gooide er op links nog eens een flinke dribbel uit, haalde de achterlijn en legde de bal netjes terug op de vrijstaande Noah, voor wie het een koud kunstje was om de 12-4 binnen te tikken. Het einde van de wedstrijd naderde. De gretigheid en scherpte ebde eventjes weg. Zo mocht Reunie/GSV’63 vanuit een corner zo maar de 12-5 binnen tikken, en eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 12-6 overwinning nadat Reunie/GSV’63 goalie Onne met een onhoudbaar afstandsschot nog 1 keer wist te verschalken.

Op naar zaterdag, dan spelen we om 08.45 thuis (locatie: Sportpark De Munsterman Silvolde) tegen Longa’30 JO9-3G. #ZinAn #D’ran #ZaterdagIsDeMooisteDagVanDeWeek
@Paulien Gregoor: bedankt voor de mooie foto’s!

Template Settings
Select color sample for all params
Red Blue Green Black Yellow
Background Color
Text color
Google font
Body font-size
Body font-family
Direction