b_330_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_jo9-1_19-20-JO9-1.JPG

Ondanks dat een aantal leden van de technische staf nog last had van klapperende trommelvliezen na een avondje snoeiharde beats van v.v.T-er Degos en happy hardcore legende DJ Paul Elstak in de Terborgse kermistent, vertrokken we, met een niet echt “for ever young” gevoel, om 07.30 uur (!) met onze boys “strak strak in hun trainingspak” naar Winterswijk. Daar stond de uitwedstrijd tegen de JO9-2G van FC Trias op het programma.

Om 08.30 uur begon het balletje te rollen over de kunstgrasvezels. Lang liet de openingstreffer niet op zich wachten. Vanuit een corner van links dribbelde Tristan op om vervolgens de bal diagonaal onberispelijk via de binnenkant van de paal in de rechter bovenhoek te rossen; 0-1!

Even later was Nathnael scherp & koelbloedig; nadat hij een uittrap van de keeper had onderschept bleef hij rustig in de afronding en prikte bekeken de 0-2 binnen.

Hierna was Gijs tot 2x toe dicht bij de (verdiende) 0-3, maar bij zijn 1e poging wist de keeper de bal op miraculeuze wijze op de doellijn te pakken en ook bij de 2e poging was de Winterswijkse goalie een sta in de weg.

Nathnael maakte kort hierop alsnog de 0-3. De assist kwam van onze keeper Rik. Hij bereikte met een diepe uittrap over alles en iedereen heen de vrijstaande Nathnael. Die bleef oog-in-oog met de keeper ijzig kalm; 0-3.Dat smaakte naar meer bij Nathnael. De spelers van FC Trias hadden de aftrap nauwelijks genomen, toen een super gretige Nathnael hen de bal afsnoepte en zo na de 0-4 soleerde!

Dit was tevens de ruststand.
b_330_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_pupillen_JO9-1_Slinger_5-10-2019_FC_Trias.jpg

De 2e helft nam Onne de plek van Rik in onder de lat. Rik had de 1e helft als keeper niet zo veel te doen gehad, maar was messcherp op die paar momenten die er toe deden en bereikte zo met een clean sheet de rust.

Na rust ging Nathnael vrolijk verder waar hij mee was geëindigd; scoren.Met een droge diagonale schuiver zette hij de 0-5 op het scorebord.

Jurre deed ook een duit in het zakje. Vanaf de linksbuiten positie wist hij met een verrassend schot de keeper in de korte hoek te verschalken; 0-6!

Hiermee was de honger van onze boys was nog niet gestild, ze gingen op zoek naar meer doelpunten.

Noah voerde de druk op de verdediging van FC Trias nog maar eens goed op en wist daarmee de bal te veroveren. Hij legde de bal terug op Rik die zich geen moment bedacht en met een vlammend schot de bal onhoudbaar in de linker bovenhoek schoot. Zo hard, dat de keeper de bal denk ik alleen maar heeft horen langs suizen, en niet eens heeft gezien…. (toen ik als klein jochie vroeger bij de wedstrijden van Vollverijs 1 in de oude Sporthal De Paasberg aanwezig was, werd er regelmatig na snoeiharde ballen door het publiek uit volle borst “twiet twiet, twiet twiet, je hoort hem wel maar je ziet hem niet” gezongen; misschien een idee dit ook eens op de voetbalvelden te introduceren ).

Ondanks het feit dat FC Trias met name in het begin van de 2e helft met een paar lage schuivers dicht bij een (ere)treffer was, wist ook Onne zijn doel schoon te houden.

En zo kon met een 0-7 eindstand de slinger worden ingezet om onze trouwe supporters te bedanken, die ook op dit vroege tijdstip de verre reis hadden gemaakt.

Op naar zaterdag, dan spelen we om 08.45 thuis (locatie: Sportpark De Munsterman Silvolde) tegen Ruurlo JO9-1.

#ZinAn #D’ran #ZaterdagIsDeMooisteDagVanDeWeek