b_350_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_teams_jo09-01.jpg

Vandaag de eerste competitie wedstrijd in de 2e klasse net voor het sluiten van de transfermarkt hebben Maikel en ik toch besloten om nog een klasse hoger te gaan spelen. Onze jongens en meid hebben meer uitdaging en weerstand nodig en dat zagen we  in de beker wedstrijden amper terug.

Spannend is het zeker aangezien wij ook niet weten wat ons precies te wachten staat. Vandaag waren Stijn van Wijk en Stijn “El” Niemeijer beide nog aan het genieten van een vakantie. Gelukkig mochten wij daarom Hidde lenen bij ons collega’s van de JO9-2.

Vooraf aan de wedstrijd hielden we een korte toespraak en het belangrijkste na plezier hebben was de felheid op de bal. DZSV mocht aftrappen en binnen een minuut maakte wij de 1-0 door Oscar alias Ozzy.

Silvolde voetbalde een beetje onrustig en toch nog met enig ontzag voor de tegenstanders. Op zich niet vreemd want die konden ook een heel fijn balletje trappen. Het spel ging aardig op en neer en DZSV drong flink aan. Gijs wist met een paar fantastische redding de bal eruit te houden maar met een pegel hoog in de goal werd hij toch verschalkt. 1-1 maar koppies gingen niet naar beneden en we bleven vechten. Via een rommel balletje werd het net voor de rust 1-2. Op naar de ranja daar hebben Hessel en ik onze jongens (en meisje) nog wat tips gegeven. En wederom blijf fel op de bal. Na de aftrap resulteerde dit in een goede pass vanuit achter door Siem op Lovis via een schot van Joes in een doelpunt die Ozzy kon binnen tikken. Hoppa 2-2 Silvolde rook bloed en bleef doorzetten.  Hidde pikte prima de bal op aan de rechterkant en dribbelde naar voren, gaf de bal mooi mee aan Oscar en die kon wederom de bal in het netje leggen 3-2!

Daarna denkt Siem laat ik de bal eens in een keer op de slof nemen en schiet de bal van een meter of 30 op goal de keeper kan de bal keren. Maar de toon is gezet DZSV voetbalt tegen zichzelf en Silvolde heeft dat door. Na wederom een mooi samen spel tussen Hidde en Lovis weet Oscar wederom de bal in het net te krijgen 4-2. Daarna doet DZSV nog wat terug en brengt de spanning weer terug 4-3.  Silvolde krijgt aan de linker kant een inbal en Siem neemt hem dribbelt 2-3 pasjes en haalt verwoestend uit 5-3. Ze hebben goed geluisterd in de rust en blijven boven op de bal zitten. DZSV komt er niet meer uit en Silvolde blijft druk zetten.

Hidde krijgt de bal heel erg diep op recht en weet met een mooie voorzet de bal voor te geven op Joes die zeer beheerst afrondt 6-3 en dan is het afgelopen.

Een echte wedstrijd eindelijk goed voetbal van zowel DZSV als van Silvolde. Goede tegenstander en 6 uitgeputte kids van Silvolde. Dat is voetbal en strijd leveren niet alleen Hessel en ik maar ook alle ouders en opa’s en oma’s hebben enorm genoten. Hidde bedankt voor het invallen je was heel zenuwachtig zag ik woensdag al maar je hebt heel erg goed gespeeld ! Je mag trots zijn. Net als de rest. Op naar een leuke eerste seizoens helft met mooie strijdbare wedstrijden.