Silvolde - Heerenveen-29

Al tien seizoenen is Geno Mijnen het verantwoorde vangnet voor de keepers van Sportclub Silvolde. De voormalige sluitpost van de Zwartwitten zorgt bij zowel de selectie als de jeugd voor op het lijf geschreven keeperstrainingen. Samen met zijn twee jaar jongere broer Ronald, de robuuste linkerflankspeler waarmee hij ruim dertig jaar geleden in het eerste van Silvolde speelde, staat keepersdier Geno als architect en mede-uitvoerder de voorbije negen speeljaren garant voor een keepersopleiding waar menige amateurclub z’n vingers bij aflikt. Op zondag 6 mei heeft SC Silvolde haar keepersgoeroe op Sportpark De Buitenham in Varsselder uit waardering met een Hoofdklasse-primeur in het zonnetje gezet. Vanwege het jaarlijkse schutterconcours van schuttersvereniging Willem Tell op Sportpark De Munsterman speelde SC Silvolde haar thuiswedstrijd tegen VV Heerenveen op het veld van GWVV.

In de thuiswedstrijd tegen VV Heerenveen zit keeperstrainer Geno Mijnen voor de derde keer dit seizoen als reservekeeper op de bank bij SC Silvolde. Tweede doelman Stan ten Vaarwerk kan de rol van stand-in voor eerste keus Marco Olthuis op zondag 6 mei niet vervullen. Ten Vaarwerk verovert die dag met Silvolde-2 het kampioenschap in de Reserve Tweede Klasse. Nietsvermoedend geniet Mijnen op de bank van de florissante voorsprong van Hoofdklasse A-suptopper Silvolde. Totdat assistent-trainer Theo Jansen, op aangeven van hoofdcoach Dennis van Beukering, een kwartier voor het verstrijken van de officiële speeltijd, bij een stand van 6-1, de reservedoelman verrast met een droomscenario: “Geno warmlopen!” Het is als in een detective waarin de rechercheur minder weet dan de kijkers. Op de bank en langs de kant, waar broer Ronald staat te kijken, weet meer dan een handvol clubleden dat Geno die zondag voorbestemd is om in te vallen. Mijnen die het vorige seizoen acht keer op de bank zat, in 2015-2016 tien keer en in 2014-2015 fulltime reservekeeper was, weet niet wat hem overkomt: “Ik dacht ‘Wat gebeurt er nu?’. Het voelde best onwennig. Ik deed mijn hesje aan en hoorde hilarische geluiden vanuit het publiek mijn kant opkomen.

Klik voor meer foto’s

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's