20180310 JO9-01 (8 van 22)

Eindelijk mochten we dan aantreden, in de kleedkamer was voor de wedstrijd de spannig te snijden. Om 8 uur hadden Chareld en ik het veld al uitgezet, Stijn W had de tenues klaar gelegd in de kleedkamer en voldoende wind in de ballen.

Bij de warming-up was de concentratie uitstekend en was het team er klaar voor. Nog even de puntjes op de I gezet bij Gijs zodat de uittrap hoog en ver zou komen. SDUOC mocht de aftrap nemen, maar Silvolde neemt al snel over en binnen  1 minuut produceert Joes al het eerste schot op doel, net naast. Gelijk hiernaar krijgt Joes weer de bal en nu is het raak, bal in de hoek, keeper kansloos! 1-0. In de 3e minuut lanceert Lovis Floor maar die weet het net net niet te vinden, balen! Lovis pakt de bal op links voor en puntert de bal in het hoekje, 2-0. SDUOC probeert wel aan te vallen maar de slag op het middenveld wordt telkens door Silvolde gewonnen. Stijn W pakt op na een stevige ingreep en passt over de diagonaal op Stijn N en die kapt links, rechts en hoppa!! El Niemeijer heeft de eerste bal er weer in liggen, echte spitsengoal! Na een uitbraak van Ulft pakt het slot op de deur Levi de bal op en als een echte links back verdedigt hij uit en levert in bij Stijn N, die keurig mee verdedigt, die geeft een strakke bal over het hele veld op Lovis, haalt de achterlijn en zet voor op Floor, bal gaat via blok van verdediger en keeper over de achterlijn, uit de corner die volgt krijgt Joes de bal voor de voet en twijfelt geen seconde, 4-0. Dit doelpunt was een echte teamprestatie aangezien het bij de verdediging begon en via veel spelers uiteindelijk in het net belandde, compliment allemaal.

Silvolde neemt even wat gas terug waardoor Ulft meer in het spel komt en na een corner uiteindelijk de bal over de doellijn geprutst krijgt, geen mooi doelpunt maar hij telt wel. Bij een inbal op het middenveld schiet El Niemeijer de bal weergaloos in het net, schot over 20 meter, helaas telt de bal niet omdat volgens de regels een inbal niet in het doel geschoten mag worden, mooi leermomentje. Bij de 2e corner van Ulft verovert Stijn W de bal en lanceert zichzelf, na een rush over het hele veld stuit hij uiteindelijk op de keeper van Ulft die steeds beter gaat keepen en een echte afslachting weet te voorkomen. Ook Ulft komt 1 op 1 met Gijs, die koel en geconcentreerd blijft en de bal prima pareert! De uittrap die volgt van Gijs belandt bij Stijn W links voor het doel en rondt prima af 5-1. Na de aftrap van Ulft pakt Floor voor de zoveelste keer de bal af, passt op Lovis, die op snelheid 2 man uitspeelt, en de bal voorgeeft op Joes die subtiel de bal in het net stift, 6-1. Dit is ook de ruststand.

20180310 JO9-01 (17 van 22)

Na rust beginnen we behoorlijk matjes en zeker niet scherp waardoor er voornamelijk verdedigd moet worden, onder leiding van Levi en Gijs die een paar mooie kansen van Ulft om zeep helpen. Na een vreemde inbal van Ulft die recht in de voeten van Stijn N gespeeld wordt is de 7-1 een feit, een ouderwets puntertje. Joes legt er nog 1 in nadat de keeper eerst nog prima redt maar de rebound is onhoudbaar, 8-1. Met nog 10 minuten op de klok moet dit ook niet meer uit handen gegeven worden, maar het aanvallende voetbal heeft inmiddels wel zijn tol geeist en iedereen zit er ook behoorlijk doorheen. Siem wordt op zo een moment toch wel gemist. Als collectief blijven we buffelen en harken maar het spel wordt er niet beter op. Ulft maakt nog een doelpuntje maar veel meer als dit krijgen ook die niet meer voor elkaar. Floor krijgt nog een mooie kans, maar vandaag mocht de bal er gewoon niet in. Einduitslag een mooie 8-2 overwinning, die we als echte teamprestatie voor elkaar hebben gekregen.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina

Klik hier voor meer foto's